Van’da her yıl ekim ayı itibariyle sezonu açan Kömürcüler ve Oduncular Sitesi esnafı, kasım ayına rağmen hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi odun ve kömür satış sezonunu geciktirdi.

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı

SICAKLIKLAR ODUN VE KÖMÜR SATAN ESNAFI ETKİLİYOR

Kent merkezinde doğal gazın yayınlaşmasıyla birlikte kırsal mahallelere satışlarını sürdürmeye devam eden site esnafı, bu kez sıcak havalardan dolayı sezonu açamadı. Her yıl ekim ayı itibariyle soğuk kış günleri için yakacaklarını tedarik etmeye başlayan vatandaşlar, küresel ısınmanın etkisiyle sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hazırlıklarını geciktiriyor. Vatandaşın bu hazırlıklarını geciktirmesi ise odun ve kömür satan esnafı etkiliyor.

“BÖYLE GİDERSE SEZONUMUZ İKİ AY OLACAK”

Mehmet Sait Yakut isimli esnaf, küresel ısınmayla havaların sıcak geçmesinin işlerini doğrudan etkilediğini belirtti. Sıcak havanın ticaretlerini zaman olarak geciktirdiğini ifade eden esnaf Yakut, “İşlerimizi geciktirmesi nedeniyle sektörü bitirmeye doğru götürüyor. Daha önce erken zamanda tedarik ve kömür stoklarımızı yapıyor ve odunlarımızı kırıyorduk. Ancak bu gidişattan dolayı işlerimiz mevsimlik olacak. Önümüzdeki süreçte iş yerimizi bir iki ay açıp kapatacağız” dedi.

VAN’DA KÖMÜR FİYATLARI: 8 BİN 500 LİRA - 9 BİN 500 LİRA

Kömür ve odun fiyatları hakkında bilgi veren Muhammed İkbal Arvas ise birinci kalite kömür fiyatının 9 bin 500 liradan, ikinci kalite kömür fiyatının ise 8 bin 500 liraya, kavak odunun tonu 3 bin lira ve meşe odunun tonu ise 3 bin 500 liraya satışa sunulduğunu kaydetti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI