Eğitim göreb öğrencileri ziyaret eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, eğitimler hakkında bilgi alarak öğrencilerle sohbet etti.

Akaryakıta zam gelecek mi? Akaryakıta zam gelecek mi?

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Valimiz Sn. Ozan Balcı, Valiliğimiz, Van Büyükşehir Belediyesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yürütülen ve geleceğin yazılımcılarının yetiştirildiği Yazılım Van Projesi eğitimlerinin verildiği innovan Girişimcilik Merkezini ziyaret etti. Eğitim verilen sınıfları gezen ve gençlerle tanışan Valimiz, bilişimin önü açık bir alan olduğunu belirterek, Yazılım Van Projesinin gençler için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti." ifadeleri kullanıldı.

Resim

İLERİ SEVİYEDE YAZILIM EĞİTİMİ VERİLECEK

Açıklamanında devamında, "Geçen yıl başlatılan Yazılım Van Projesiyle Mobil Yazılım, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Ağ ve Sistem Yönetimi alanlarında 40 yazılımcı mezun olurken, bu yıl yine alanında uzman 20 akademisyen tarafından aynı alanlarda 80 gence 8 ay boyunca ileri seviyede yazılım eğitimi verilecek. Proje kapsamında yazılım eğitimlerine ek olarak bu yıl girişimcilik eğitimleri verilecek, alanında uzman olan isimler tarafından konferanslar düzenlenecek. Proje sonunda uluslararası bir yazılım ve inovasyon kongresi düzenlenecek. Ziyarette Valimiz Sn. Ozan Balcı’ya, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. Hamdullah Şevli ve akademisyenler de eşlik etti." denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ