Van’da ekili alanları genişletmek ve tarımı geliştirmek için bakanlık ve büyükşehir çiftçilere desteğini sürdürüyor. İki yılda Tarım Bakanlığı 50 milyon TL, Van Büyükşehir Belediyesi 120 milyon TL değerinde sertifikalı arpa, buğday, korunga, yonca ve fiğ dağımı yapılırken bu yılda 580 ton korunga, yonca ve fiğ dağıtımı yapıldı.

İki otomobil çarpıştı, karı koca hayatını kaybetti İki otomobil çarpıştı, karı koca hayatını kaybetti

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yürüttüğü projeleri sürdürüyor. Çiftçilere destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Van Valisi Ozan Balcı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında çiftçilere 580 ton yem bitkileri tohumu dağıtıldı. Çiftçilere ekonomik gelir sağlamak amacıyla Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın da katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Garajında tören düzenlendi.

13 İLÇEDE 88 BİN DEKAR ALAN EKİLMİŞ OLACAK

Yapılan törenle 210 tonu yonca, 370 tonu korunga olmak üzere 5 bin 850 çiftçiye 580 ton yem bitkileri tohumu dağıtıldı. Dağıtılan bu tohumlar ile 13 ilçede yaklaşık 88 bin dekar alan ekilmiş olacak. Tören açılışında konuşan Vali Ozan Balcı, yağmur, çamur demeden, soğukta, sıcakta helaliyle rızkını kazanan, ülkesinin ekonomisine büyük katkı sağlayan çiftçinin her zaman yanında durduğunu söyledi. Van’ın tarım ve hayvancılık konusunda da büyük bir potansiyele sahip olduğunu sözlerine ekleyen Vali Ozan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü. “Van meraları ve 3 milyon 200 bin küçük hayvan varlığıyla lider illerden biri. Bu rakamlarda gösteriyor ki biz tarım ve hayvancılık memleketiyiz.

580 TON KORUNGA, YONCA VE FİĞ DAĞITIMI YAPILDI

İlimizde de bu işi çok iyi yapan çiftçilerimiz var. Bizlerde onlara destek vermek için bugün buradayız. Dünde yatığımız törenle çiftçilerimize 350 bin meyve fidanı dağıtmıştık. Bugünde 580 ton yem bitkileri tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Bizim işimiz çiftçimizi yüreklendirmek önünü açmak. Çünkü çiftçilerimiz olmazsa üretim olmaz üretim olmayınca da şehirlerimiz gıdadan yoksun kalır besin bulmakta zorlanırız. Bu nedenle çiftçilerimize destek vermeliyiz. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak yayla yolları açıyoruz, göletler oluşturup, sulama kanalları yapıyoruz.

"1727 ÇİFTÇİMİZE 171 BİN 661 BİN KOYUN DAĞITTIK"

Yüksek rakımlı meralarımıza güneş enerjili sondajlar yapıp, savatlar kuruyoruz. Yine koyun projemizle de 1727 çiftçimize 171 bin 661 bin koyun dağıttık. İnşallah hedefimiz olan 1 milyon koyuna da en yakın zamanda ulaşacağız. Desteklerimiz saymakla bitmez, desteklerimizi bitirme gayreti içinde de değiliz. Çiftçiye olan desteğimiz artarak devam edecek”

Konuşmaların ardından Vali ozan Balcı dağıtılacak olan tohumları çiftçilerle birlikte inceleyip sohbet etti. Ayrıca törene Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Ali Özvan, daire başkanları, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ