ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Van’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’inci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Van Valiliği önünde başlayan törende Vali Ozan Balcı, Atatürk Anıtına Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengini, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi ise garnizon komutanlığı çelengini sundu. Çelenk sunum töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Çelenk sunum töreni sonrası Van Valisi Ozan Balcı ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tören, Vali Balcı, protokol üyeleri ve davetlilerin kutlamaların yapılacağı Beşyol Meydanı’ndaki yerlerini almasıyla devam etti. Vali Ozan Balcı ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan tören birlikleri, vatandaşlar ve misafirleri selamlayarak bayramlarını kutladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu törende, Silahlı Kuvvetler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Kutlamalar kapsamında Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bando ekibi marşlar çaldı. Ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunup, halk oyunları ekipleri gösterisi yaptı. Tören; askeri birlikler, emniyet mensupları, gaziler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce çeşitli spor dallarından öğrenciler ile antrenörleri, resmi kurum araçlarının tören geçişiyle son buldu.

Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama

Editör: Necmettin Dursun