ÖTV zammı, döviz kurundaki artış ve İsrail-Filistin arasındaki savaş brent petrol arzını sekteye uğramasıyla akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Araç sürücüleri inişli çıkışlı bir grafik çizen akaryakıt fiyatlarını takibe devam ederken motorine yapılan büyük zammın ardından dün gece de benzine zam yapıldı. İşte güncel Van akaryakıt fiyatları...

BENZİN VE MOTORİNDE REKOR ARTIŞ

Döviz kuru ve İsrail-Filistin savaşının etkileri küresel çapta akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Hafta başında motorin grubuna yapılan 2 lira 56 kuruşluk zam ile güncel fiyatlar adeta rekor kırdı. Motorin fiyatlarına yapılan büyük zammın ardından litre fiyatı 46 TL'yi aşarak rekor kırdı. Şubat ayı içerisinde iki kez zamlanan Benzin fiyatları da 42 lirayı aşarak tarihi rekor kırdı. Böylece 1 Ocak 2023’ten bu yana akaryakıta yapılan zam oranı yüzde 111’den fazla olmuş oldu.

VAN’DA AKARYAKIT FİYATLARI REKOR KIRDI

Akaryakıt fiyatlarında yapılan son zamlar ile benzin ve motorinin fiyatları tüm ülkede olduğu gibi Van’da da rekor kırdı. Motorin fiyatlarına yapılan 2 lira 56 kuruş zammın ardında litre fiyatı 46 TL'yi aşarak rekor kırmıştı. Motorin zammının ardında dün gece benzine yapılan son zam ile Benzin fiyatları da 42 lirayı aşarak tarihi rekor kırdı. Van’da benzin ve motorine yapılan son zamlarla motorin fiyatları 46 lirayı aşarken benzin fiyatları ise 42,90 kuruşa çıktı. Fiyatlar böylece rekor seviyeyi gördü.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

VAN

Benzin (Dizel): 42,90 TL

Motorin (Mazot): 46,03 TL

LPG (Otogaz): 20,55 TL

Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama
Kaynak: ŞEHRİVAN HABER