Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın ortak çaba ve iş birliğiyle iki ilçe arasında 9 yıllık yayla sorununu çözüme kavuşturuldu.

9 YILDIR DEVAM EDEN YAYLA SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Akaryakıta zam gelecek mi? Akaryakıta zam gelecek mi?

Gürpınar Belediyesi yaptığı açıklama ile , “2014’te Edremit Belediyesi’ne devredilen 4600 dönümlük yayla alanı, gerekli teknik ve yasal düzenlemeler sonucunda Gürpınar ilçesine Bağlı Çavuştepe mahalle halkına geri kazandırıldı. Van’ın büyükşehir olmasıyla birlikte 2014 yılında 6360 Sayılı Kanun (Büyükşehir Yasası) ile Edremit Belediyesine devredilen Çavuştepe Mahallesi’nin 4600 dönümlük yaylası, yapılan teknik ve yasal düzenlemeler sonucunda tekrar mahalleye kazandırıldı.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Uzun yıllardan beri süregelen ve yüzlerce vatandaşımızı ilgilendiren bir sorun daha el birliği ile çözmüş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Başkan Tanış, uzun süredir devam eden bu sorunun nihayet çözüme kavuştuğunu iki ilçe arasındaki bu sorununda çözüldüğünü belirtti.

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray,  Gürpınar İlçesi Çavustepe Mahallesi ile Edremit ilçesi Kurubaş mahallesi arasında yaşanan sorununun çözümü noktasında ilgili mahalle sakinlerine konunun takipçisi olduğunu beyan ederek, AK Teşkilatlar olarak her zaman halkın yanında olduğunu belirtti.

İki ilçe arasındaki yayla sorununun çözümü için programa, Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun ve kanaat önderleri katıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ