ŞEHRİVAN HABER / HAKAN İZGİ - Son dönemlerde birbirinden önemli sempozyum ve kongrelerin düzenlendiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde uluslararası bir sempozyum daha gerçekleşiyor.

Her yıl önemli bir şahsiyeti merkeze alan sempozyumlar dizisi gerçekleştiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürlüğü, Melayê Cizîrî Sempozyumu düzenliyor.

Usta sanatçı taburcu oldu! Usta sanatçı taburcu oldu!

27-29 Nisan 2023 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniveristesi’nde gerçekleşecek olan sempozyumda tarihteki en önemli Kürt şairlerden birisi olan Melayê Cizîrî konuşulacak ve akademik tebliğlerde konu edilecek.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek konuklarla birlikte yurt dışından da onlarca akademisyenin katılacağı sempozyumun açılış törenine de bölgeden ve kentten önemli isimler katılacak.

AÇILIŞ ÖNEMLİ İSİMLERİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞECEK

27 Nisan Perşembe günü 09.00’da Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde başlayacak olan sempozyum 2 gün boyunca tebliğlerin sunulması ile devam edecek. Sempozyum başkanlığını Prof. Dr. Abdulhadi Timurtaş’ın yaptığı Edremit Belediyesi'nin destekçisi olduğu sempozyumun onur konuğu ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan olacak.

Öte yandan Sempozyum Cizîrî’nin şu beyitini motto olarak öne çıkardı:

Ger lu’lu’ê mensûr ji nezmê tu dixwazî

Wer şi‘rê Melê bîn te bi Şîrazî çi hacet

Nazmın etrafa saçılmış incilerini görmek istersen şayet

Gel Mela’nın şiirinde gör onları Şirazî’ye ne hacet

Editör: Ömer Aytaç Aykaç