Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Otomotiv Grubu Meslek Komitesi Üyeleri, Van Valiliği önünde kurulan TOGG geçici deneyim merkezini ziyaret etti. Yetkililer ile görüşen üyeler deneyim merkezi ile ilgili bilgi aldı. Heyet adına konuşan Otomotiv Grubu Meslek Komite Başkanı Danyal Yıldız önemli açıklamalarda bulundu.

“TOGG YÖNETİMİNE RESMİ BİR YAZIŞMA İLE TALEPLERİMİZİ İLETTİK”

Otomotiv Grubu Meslek Komite Başkanı Danyal Yıldız, “VAN TSO`ya alınan TOGG T10X ile buradaki merkezi ziyaret ettik. Malumunuz, Türkiye Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) Üyesi 5 “babayiğit”ten biri bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)`dir. Aylık mutat düzenlenen toplantılarımızda otomotiv sektörünün yanı sıra kentimize hizmet verilecek tüm alanlarda görüşlerimizi belirtip, sorunların ve taleplerin karşılanması konusunda gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında da milli otomobilimiz TOGG`un Deneyim Merkezi`nin Van`a kurulması için TOBB Başkanlığına ve TOGG yönetimine resmi bir yazışma ile taleplerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

“VAN OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNİN ÜRETİM ÜSSÜ OLABİLİR”

Yıldız, “Milli otomobilimizin deneyim merkezi ve servis noktası yaklaşık 30 noktada hizmet veriyor. Türkiye’nin ilk 20 büyük şehrinden biri olan Van`da da kurulmasının elzem olduğunu düşünüyoruz. Nihai gayemiz otomotiv endüstrisinin bir parçası olmaktır.  Bölge şehirlerin lokomotifi olan Van`ın, genç nüfusu, enerji kaynaklarına yakınlığı, stratejik konumu itibariyle başta İran, Irak, Nahçıvan, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere bölge ülkelerine Otomotiv Endüstrisinin üretim üssü olabilir.” Dedi. 

“KENTİN ÖNEMLİ SORUNLARINI GÜNDEME ALIYORUZ”

Otomotiv meslek grubunun hizmetleri ile ilgili de konuşan Yıldız, şunları kaydetti: “Komite olarak, otomobil satış noktalarının/bayilerinin, ikinci el satış merkezlerinin, galeri sektörünün, sanayi sitelerinin, bakım servislerin, boya atölyelerinin, aksesuar, jant, lastik ve oto yıkama hizmetleri mağazalarının hizmet, istihdam, sorun ve beklentileri gibi konularla ilgileniyoruz. Bu bağlamda da her ay düzenli olarak toplantılar yapıyoruz. Ayrıca başta trafik sorunu, iletişim ve enerji ihtiyaçları, kent tanıtımı, kültürel etkinlikler olmak üzere otomotiv sektörü dışında da kentin önemli sorunlarını gündeme alıyoruz”

“SORUMLULUK BİLİNCİ İLE HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Tanıtım ve sorunların çözümü noktasında VAN TSO`nun kentin en büyük paydaşlarından biri olduğunu söyleyen Yıldız, “Kent kültürü için oda olarak Ticaret ve Sanayi`nin dışındaki tüm alanlarda da sorumluluk bilinci ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı`na da iletilen Aksa Doğalgaz Hizmet şubelerinin açılması konusunda da komite olarak otomotiv grubunun raporu ve girişimi ile VAN TSO Başkanı Necdet Takva tarafından dile getirilmiş ve sonuca ulaşmak üzeredir.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM