Son yıllarda fuar anlamında iyi bir ivme yakalayan Van, bu konuda adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Fuar anlamında ülkenin gözde şehirlerinden biri olan Van’da düzenlenen birbirinden farklı fuarlar yoğun ilgi görüyor. Van’da sadece yurt içi değil yurt dışından da markaların ilgi gösterdiği fuarlar devam ederken, ilki geçen yıl düzenlenen ‘Sağlık Medikal Fuarı’ yeniden kapıları ziyaretçilerine açtı. Sağlık bilimleri ve teknolojilerinde bölgedeki tek fuar olma özelliği taşıyan fuar yoğun bir katılımla ziyarete açıldı. Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından onlarca firmanın katıldığı fuarla Van’ın sağlık turizmine katkı sunulacak. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan açılış törenine çok sayıda kişi katılım sağladı.

VAN SAĞLIK FUARI KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI!

Fuar açılışında konuşan Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun fuarın önemine değinerek, “Sağlık fuarı şehrimiz için daha emekleme aşamasında. Sağlık turizmi alanlarında bizlere çok ciddi destekler verecek, ufkumuzu açacak yurt içi-yurt dışı katılımcılarla beraber ileriki yıllarda daha büyük bir organizasyon haline gelecektir bu fuar. Bizler de ilin sağlık yöneticileri olarak böyle organizasyonların sayısının artmasını temenni ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

VAN SAĞLIK FUARINDA 150 MARKA SERGİLENECEK…

PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

Fuar açılışında konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun, fuarda toplam 150 markanın bulunduğunu dile getirerek, “Fuarımız, Türkiye’de 4 ilde yapılan ve beşincisi Van’da yapılan bir fuardır. Van’da 2’ncisini yapıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından 45 katılımcımız var. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen, sağlık medikal alanında faaliyet yürüten ve sağlık alanında ürün tedariki gerçekleştiren firmalarımız stant kurmuş durumdalar. Fuar 3 gün boyunca devam edecek. 150 markanın ürünleri sergileniyor” diye aktardı.

FUARA YURT İÇİ VE DIŞINDAN YOĞUN KATILIM!

Fuarla ilgili Şehrivan’a görüş veren Urartu Göz Merkezi yetkilisi Yeliz Özden, fuarın tanıtıma destek sağladığını söyleyerek, “Urartu Göz Merkezi yaklaık 25 yıldır faaliyet gösteren bir kurumdur. Urartu Göz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun tek göz merkezidir. Bünyesinde 6 tane göz doktoru bulundurmaktadır ve son teknoloji cihazlarla işlemler yapılmaktadır. Bu fuar bizi bilmeyenler ve duymayanlar için, kendimizi tanıtmak için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Fuarın uluslararası olması da çok büyük bir avantaj. En azından yurt dışı için de bir sağlık turizmi olarak da hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

“VAN’DAN ÇOK MEMNUNUZ”

Fuara İran’dan katılan Milad Urmia Hastanesi yetkilisi Hosseın Sıyamak, fuardan memnun olduklarını aktararak, “Biz hastanemizin tanıtımını yapmak, sağlık turizmi için insanları Van’dan Urmiye’ye transfer etmek için buraya geldik. Hastanemizde estetik ameliyatlar yapılıyor. Van’dan çoğu kişi Urmiye’ye gelip estetik ameliyat oluyor. Biz fuardan ve Türkiye’den, Van’dan çok memnunuz. Bizi burada kabul ettikleri için çok teşekkür ederiz. İnşallah fuar iyi geçer” dedi.

MARKALARIN AMACI FUARDA TANITIM YAPMAK…

Anatolia Geneworks yetkilisi Burak Ocak, fuardan beklentilerini dile getirerek, “Türkiye’mizin güzel şehri Van’da bu fuara katılım sağladık. Fuarı düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Van özelinde ilk defa bu fuara katılıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara her zaman katılıyoruz. Burada ürünlerimizi tanıtıyoruz. Fuardan beklentilerimiz burada Orta Doğu ve Türkiye pazarındaki müşterilerimizle tanışmak, kendimizi anlatabilmek. Zaten yerli bir firmayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ