ŞEHRİVAN HABER - DEM Partisi Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, Van’da son beş yılda sosyal yardım alan vatandaş sayısına ilişkin meclise soru önergesi vermişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, milletvekili Çiftyürek’in verdiği soru önergesini cevapladı. Bakan Göktaş, 2022 yılında ülke genelinde 4,4 milyon hanenin yardım programlarından faydalandığını açıkladı.

İşte bakan Göktaş’ın cevabı:

“Bakanlığımızca Sosyal Yardımlaşma Dayanışma (SYD) Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik olarak başta 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu olmak üzere 2022 sayılı 65 Yaşım Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda çeşitli sosyal yardım programları yürütülmektedir. Yürütülmekte olan sosyal yardım programları düzenli ve süreli nitelikte olmak üzere aile yardımları, barınma ve gıda yardımları, engelli yaşlı yardımları, sağlık yardımları, eğitim yardımları ve proje destekleri olarak sınıflandırılmaktadır.”

“2022 YILINDA ÜLKEMİZ GENELİNDE YAPILAN YARDIM PROGRAMLARINDAN TOPLAM 4,4 MİLYON HANE FAYDALANMIŞTIR”

“Bu kapsamda 2022 yılında ülkemiz genelinde yapılan düzenli ve süreli yardım programlarından toplam 4,4 milyon hane faydalanmıştır. Öte yandan Bakanlığımızca yürütülen sosyal yardım programlarına ilişkin detaylı veriler yıllık olarak yayımlanan Bakanlığımız faaliyet raporlarından takip edilebilmektedir.”

Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti
Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ