Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu’ndan yerel seçimler ve aday adaylarına ilişkin açıklama:

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi ülke genelinde hareketlilik yaşanırken, Van’da da seçim çalışmaları devam ediyor. Van’da aday adayları kent ile ilgili projelerini açıklarken, Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu seçim öncesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Van’ın sorunlarına dikkat çekilirken, kazanacak kişilerin kentteki sorunları çözmesi gerektiği belirtildi. 

OSMAN YILDIZ VAN’A VEFA PLATFORMU’NDAN SEÇİM AÇIKLAMASI…

Başkan Uğur Ebeperi, Van’ın sorunlarını çözecek kişilerin göreve gelmesi gerektiğini dile getirerek, “Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu olarak genel seçimlerinde yaptığımız açıklamalar ile bağlantılı olarak Van’ın, Vanlının yanında olan Van’ın sıkıntılarını sorunlarını göğüsleyecek bilgi becerisi tecrübesi hizmet aşkı olan kişilerin göreve getirilmesini istiyoruz. Bugün onlarca aday adayları var fakat kime sorarsanız ‘hizmet için varım, hizmet için aday oldum’ söylemleri her tarafta yankılanmaktadır. Bir önceki yerel seçimlerde de maalesef Van halkı aynı haykırışları duymuştu. Yaptığımız ziyaretlerde gerek Van esnafı gerekse vatandaşlarımız ile yaptığımız istişarelerde vatandaşın büyük bir çoğunluğunun güveni kalmamıştır. Van’ın sorunları halen devam etmekte olup bunlara yeni sıkıntılar da eklenmektedir” dedi. 

“VANLI KİME GÜVENECEK VEYA NEDEN GÜVENSİN?”

Kentteki sorunları belirten Ebeperi, “Yıllardır kangren haline gelen Çevre Yolu, 18. Madde sorunu, Van’ın bitmez tükenmez trafik sorunu, yollar, sokaklar, kaldırımlar, alt yapı sorunu, havalimanı uçak sorunu, şehir stadyumu, otogar sorunu var. Bu sıkıntılar yeni oluşan sıkıntılar değildir. Vanlı kime güvenecek veya neden güvensin? Doğunun incisi dedik, metropol kent dedik. Maalesef dışarıdan gelenler metropol köy olmuşsunuz söylemlerinde bulunuyorlar. Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Çin’e kadar uzanan ilçemize de adını verdiğimiz bir İpekyolu ilçemiz var. Maalesef bunu dahi kullanamıyoruz. Gerçekten belediyelerin bütçeleri iyi yerlerde kullanılır ise yapılamayacak iş yoktur. Belediyecilik din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın bir hizmet işidir. Onun için tüm siyasi partilerden istediğimiz aday adaylarında ahbap ilişkisini bir tarafa bırakıp gerçekten işin ehli hizmet aşkı olan bilgi becerisi olan adaylara yer verilmesini istiyoruz. Yeter artık. Belediye başkanı halkın içinde sokakta mahallede parkta olmaz ise hiçbir sorunu göremez ve hizmette de gecikmeler hatalar kaçınılmaz olur” ifadelerini kullandı. 

“SEÇİLEN BAŞKAN HERKESİN BAŞKANIDIR VE HİZMET ETMEK ZORUNDADIR”

Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü

Ebeperi, kazananların eleştiriye açık olması gerektiğine dikkat çekerek, “Van halkı yapılan hizmeti elbette takdir eder fakat yanlışları da yeri geldiğinde eleştirebilir. Nedense eleştiri yapıldığında bu bizden değil, onun için yazmış bunun için konuşmuş bahanelerini bir kenara bırakmanız gerekiyor. Nerede yanlış yaptık bu yanlışı nasıl düzeltebileceğinizin çözümlerini bulmamız gerekmektedir. Bugün Van’ın nüfusu 1 milyon 200 bini geçmiş durumdadır. Dışarıdan gelen turistlerle birlikte 1 milyon 500 bine ulaşmaktadır. Seçilen başkan herkesin başkanıdır ve hizmet etmek zorundadır. Başkan neden sokakta olmalıdır? Sadece bir örnek ile anlatayım. Van’da yağmur yağdığında bırakın yayayı araçlar dahi geçmekte zorlanıyor. Şimdi soruyorum yapılacak bu iş bir belediye olarak çok mu zor” diye aktardı. 

“VAN HALKININ BİR 5 YIL DAHA BEKLEYECEK NE TAHAMMÜLÜ NE DE SABRI KALMAMIŞTIR”

Van halkının 5 yıl daha bekleyecek sabrının kalmadığını aktaran Ebeperi, “Türkiye’de en pahalı suyu neden Van halkı tüketmektedir? Hiçbir zaman su faturası, elektrik ve doğalgaz faturasını geçmemişti. Son bir yıldır su faturası şampiyonlar ligine yükselmiştir. Neden işin ehli sorusunun cevabı da buradadır. Bu sıkıntılardan dolayı tekrardan tüm siyasi partilere aday adaylarına seslenmek istiyorum. Lütfen ahbap tanıdık partiden kendi içinden atamaları bir tarafa bırakıp gerçekten Van halkının tamamını kucaklayacak hizmet edebilecek bilgi beceri güzel projeleri olan, Van’ın sıkıntılarını çözebilecek, göğüsleyebilecek Van’ın evladı olan kişilere yer verilmesini rica ediyorum. Van halkının bir 5 yıl daha bekleyecek ne tahammülü ne de sabrı kalmamıştır. Bu vesile ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Van’ımızın tüm Belediye başkanlığı aday adaylarına da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ