ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ

Van Gölü ve Van Gölü sahilleri kirletilmeye devam ediyor. Yaz boyunca Van Gölü’nün dört bir yanında piknik yapmak için giden vatandaşlar gittikleri alanları adeta çöplüğe dönüştürüp ayrılıyor. Kurban Bayramı sonrası sosyal medyada sıkça paylaşılan kirlilik görüntülerine ise tepki yağıyor.

KİRLETİLEN MOLAKASIM SAHİLLERİ SOSYAL MEDYA DA TEPKİLERE NEDEN OLDU

Sahilleri kirleten vatandaşlar için sosyal medya hesaplarından tepki gösteren İlhan Güneri, şu ifadeleri kullandı: “Van-Mollakasım sahili. Piknik yapıp çöpünü bırakıp gitmiş. İnsan kılıklı iki ayaklı mahluklar. Tuşba Belediyesi sahilde denetimi artırmalı. Böylesi duyarsızlık varken belediyenin temizlemesi de yetmez. Cezai işlem uygulanmalı”

VATANDAŞ, TEPKİSİNİ SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DİLE GETİRDİ

Vatandaşlardan Engin Usta da, yaptığı paylaşımda, şunlara dikkat çekti: “Çevre Bakanlığı çevreyi korumak maksatlı poşetlerden ücret alınmasını ve bu kurala uymayanlarla ilgili 10 TL’den İ.P.C kesilmesini uygun görmüştür. Yetkililer keşke çevreye çöp atanlara ve doğayı katledenlerle ilgili aynı yaptırımları uygulasa, çok zor şeyler değil aslında”

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık

DUYARSIZ VATANDAŞLAR, SAHİLİ ÇÖPE ÇEVİRDİ

Eğitimin şart olduğunu belirten Fahrettin Vardar, “Halk 1950’lerden başlayan, sitemli bir cahilleştirme sürecine sokuldu. Bütün ülke halkları doğasını korumak için bilgilendirilip, duyarlı olmaları yolunda eğitilirken bizde bu yolda hiçbir çaba sarf edilmedi. Her kişinin başına bir zabıta dikemezsiniz!” dedi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Mesut Bey isimli vatandaş ise, “Çöp kovası olması, ya da olmaması oralara çöp bırakmak için neden değildir. Tabi ki de olması gereken çöp kovalarının belli mesafelerle bırakılmasıdır. Bir de belediyenin ne sıklıkla bakım, temizlik yaptığını görselleri ile paylaşması lazım.”

Editör: Şaban Beyazsaç