ŞEHRİVAN HABER - Van’ın Kuzey Van Gölü Demiryolu hattı ile birlikte son yıllarda çokça konuştuğu turistik Van Gölü Ekspresi konusunda bakanlık beklenen seferleri nihayet başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda haberi verilen Ankara-Tatvan arasında sefer yapacak turistik treni için bireysel bilet satışlarının başlandığını duyuruldu.

SEFERLER BAŞLIYOR, İŞTE MERAK EDİLEN O SORULARIN CEVABI

Bilet satışlarının üst sınır olmaksızın grup taşımalarına da açık olacak şekilde tüm satış kanallarından yapılabilecektir. Tren, Kamu Hizmet Yükümlülüğü kapsamında olmadığından ve "özel tarifeli tren" statüsünde olduğundan diğer tarifeli trenlerde uygulanılan ücretsiz taşıma tarifeleri (engelli, gazi, devlet sporcusu vb.) ile ticari indirim tarifelerinin (genç, öğretmen, 65 yaş vb.) uygulanmayacaktır. Trenlerin çalışacağı parkurlar dâhilinde Abonmanlığı bulunan yolcuların, abonman hakkı ile seyahatine müsaade edilmeyecektir. Bu trenler için satışı yapılan biletlerde Yolcu Tarifesinde belirtilen mevcut tarife, açık bilet, iade ve değişiklik kuralları geçerli olacaktır.

THY yılın rekorunu kırdı! THY yılın rekorunu kırdı!

dogu-ekspresi-gezi-rehberi-16

FİYATLAR DA BELLİ OLDU

Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda çalıştırılacak turistik tren 17.04.2024-12.06.2024 arasında her Çarşamba Ankara’dan 15:55’de hareket edecek, gezi amaçlı Elazığ’da 4 saatlik duruş yapacaktır.

Tatvan varış saati 19:16’dır. 19.04.2024-14.06.2024 arasında her Cuma Tatvan’dan 06:35’da hareket edecek, gezi amaçlı Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat, Kayseri’de 3 saat duruş yapacaktır. Ankara varış saati 17:11’dir.

Fiyat: Ankara-Tatvan yataklı kabin gidiş (iki kişi)  9900-TL. Tatvan-Ankara yataklı kabin gidiş (iki kişi)  9000-TL'dir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER