31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere Şehir İttifakı olarak girecek olan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı ile Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sahaya inip vatandaşın sorun ve taleplerini dinleyen Şehir İttifakı, Van’ın sorunlarını da gündeme getirmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Van Mall AVM önünde açıklama yapan Şehir İttifakı’nın bu defaki durağı Van Büyükşehir Belediyesi binası önünde açıklama yaptı.

“VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYYIMI TARAFINDAN BORÇLARLA İLGİLİ HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI”

Açıklamayı okuyan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, belediyenin borcuna dikkat çekerek, “31 Mart yerel seçimlerine çok kısa bir süre kaldı. Daha önce defalarca Van Büyükşehir Belediyesinin borçlarını açıklaması hususunda açıklamalarda bulunduk. Defalarca sormamıza rağmen Van Büyükşehir Belediyesi kayyımı tarafından borçlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Son yıllarda kayyımlar tarafından yönetilen Belediyelerde bilinçli bir borçlanma politikası uygulandığı kamuoyunca bilinmektedir. Van Büyükşehir Belediyesini ilk kayyım atandıktan sonra 1 milyar 100 milyonluk borç şehrin merkezinde bir binaya asılarak ilan edilmişti. Van Büyükşehir Belediyesi son 7,5 yılın 7 yıllık bölümünde kayyımlar tarafından yönetilmektedir” dedi.

Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu! Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu!

İLHAN: VASKİ’NİN BORCUNUN 1 MİLYAR CİVARINDA OLDUĞU BİLİNMEKTEDİR

İlhan, “Gelinen noktada sadece Van Büyükşehir Belediyesinin 4 milyar civarında, Belediyeye bağlı kuruluşlardan sadece VASKİ’nin borcunun 1 milyar civarında olduğu bilinmektedir. Van Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını kapatmak için neredeyse tüm bankalardan kredi çektiği ve bu kredilerin kısa, orta ve uzun vadede olduğu bilinmektedir. Van Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağında olmasına rağmen asli görevleri arasında olmayan kitap alımlarına milyonlarca para harcanmıştır. Bu kitaplar hangi basımevlerinden çıkan kitaplardır ve bu yolla kimler zenginleştirilmektedir. Bu da ayrı bir soru işaretidir” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞİ ÇALINAN BU ŞEHRİN GELECEĞİ İPOTEK ALTINA ALINMIŞTIR”

İlhan, “Belediye asli görevleri arasında olmayan çeşitli hediyelere de çok ciddi paralar harcandığı kamuoyunca malumdur. Van Büyükşehir Belediyesine ihtiyaç dışı olmasına rağmen son günlerde yüzlerce yandaşın alındığını da işitmekteyiz. Van Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluşlarıyla birlikte tüm borçlarını yerel seçimler öncesinde kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Van şehrinin hiçbir problemini çözmeyen mevcut yönetim devasa borçlanmayla gelecek yönetimin adeta önünü kesmek için her türlü gayreti sergilemiştir. Görünen o ki geçmişi çalınan bu şehrin geleceği ipotek altına alınmıştır” diye konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER