11-12 Temmuz tarihlerinde Hakkari’de düzenlenen 2023 yılı Osman Bayrakdar sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi Bölge Şampiyonasına 27 takım ve 108 sporcunun katılımıyla yapıldı. İki kategoride düzenlenen şampiyonaya Van'dan katılan kız-erkek bocce takımı rakipleriyle kıyasıya mücadele etti.

Şampiyonada tüm rakiplerini yenen Van Bocce Kız takımı şampiyon oldu. Vanlı sporcular elde ettikleri bu derece ile önümüzdeki günlerde Samsun'un Havza ilçesinde yapılacak olan Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

Müsabakalar hakkında bilgiler veren Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Van İl Temsilcisi Abdulmutalip Demir, Van'ın Bocce branşında artık söz sahibi olduğunu belirtti.

Bocce branşında yılda en az 10 ayrı faaliyet düzenlediklerini aktaran Demir, "Çok yaygın bir branş olmamasına rağmen, antrenörlerimiz ve sporcularımız yoğun çalışarak müsabakalara hazırlandılar. Erkek takımımız beklenmeyen mağlubiyetler alarak şampiyonaya veda etti. Kız takımımız ise göğsümüzü kabarttı. Şampiyonada birincilikle dönüyorlar. Başta Bocce antrenörümüz Rahman Karataş olmak üzere, ilimiz adına şampiyonada mücadele eden sporcularımıza verdikleri mücadeleden dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Demir, “Bocce branşını tabana yayacağız”

Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü

Bocce branşının yayılması için çalışmalar yürüttüklerinin de altını çizen Demir, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Tuşba ilçemizde kurulan yeni spor kompleksi alanına bir de Bocce sahası kazandırıldı. Bunun alt yapımızı fazlasıyla güçlendireceğine inanıyorum. Daha iyilerini yapmak için tüm gayretlerimizle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Şaban Beyazsaç