Van Valiliği’nden Van il geneli için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi. Van Valiliği bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini artırarak kuvvetli sağanak yağışa dönüşecek. İl genelinde etkili olan sağanak yağış yüksek yerlerde karla karışık yağmura dönüşecek.

CANLI YAYIN | Somaspor-Amedspor maçı canlı yayını! CANLI YAYIN | Somaspor-Amedspor maçı canlı yayını!

Van Valiliği yaptığı açıklamada, “ Van il genelinde halihazırda devam eden yağmur ve karla karışık yağmurun, bugün (Pazartesi) gece saatlerinden sonra etkisini artırması ve yarın (Salı) gün boyunca kuvvetli yağış şeklinde etkili olması beklenmektedir. İl genelinde beklenen kuvvetli yağmur (normaller üzeri) ve karla karışık yağmur, yükseklerde kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak, taşkın, sel, su baskını, kar erimesi, çığ tehlikesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” Denildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güneydoğu bölgelerinde görülecek yağışların, Şanlıurfa’nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Mardin illeri ile Siirt ve Şırnak’ın batısında kuvvetli sağanak yağış beklenirken Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş’un güney, Van’ın güney ve batı, kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Salı (19.03.2024) günü sabah saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde ise doğusunda etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ