Van ve bölge illeri son bir haftadır yoğun sağanak yağış ve kar yağışının etkisi altına girdi. Geçtiğimiz hafta yağan karla karışık yağmur ve kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilerken Van’da okullar da tatil edilmişti. Van Valiliği yeni bir açıklama yaparak Van ve bölge illeri için karışık yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.

SABAH SAATLERİNDE VAN’IN GÜNEY İLÇELERİ KAR YAĞIŞLI OLACAK

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van’ın güney ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışının etkisine girmesi beklenmektedir. Beklenen yağışların, Muş, Bitlis ve Hakkari ile Van’ın güney ilçeleri (Bahçesaray, Çatak, Başkale, Gürpınar) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışları şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

ÖĞLEN SAATLERİNDEN SONRA MERKEZ İLÇELERDE KAR YAĞIŞI

Yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra kuvvetli rüzgarın batıya dönmesi ile birlikte Van merkez ilçelerinin karla karışık yağmur ve akşam saatlerinde sıcaklıkların düşmesi ile kar yağışlı olması beklenmektedir. Kar yağışları sırasında yükseklerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, ısınma ve soğumalar ile birlikte eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda akşama, yıldırım düşmesi, kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte kar erimeleri ve düşük rakımlarda şiddetli yağışlara bağlı olarak sel, şehir merkezlerinde düşük kotlarda su baskını, dere yataklarında taşkın, kaya düşmesi, toprak kayması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.  

DON VE BUZLANMAYA DİKKAT!

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Hakkâri ve Van'ın doğu ilçelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin edilmektedir. Bu gece (Pazartesi) saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkâri ile Van ilinin kuzey ilçelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklenmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İki grup arasında eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı! İki grup arasında eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı!

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER