ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz yılki deprem nedeniyle tüm Türkiye'de online eğitime geçen üniversiteler bu yıl 2 Ekim tarihinde yüz yüze eğitim vermek üzere açılacak.

Normal takvime göre açılışı 18 Eylül olan üniversitelerde bu tarih Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından bir kez ertelenirken bu kararın ardınadn bir çok platformda online eğitim tartışılmaya başlandı.

BAZI ÜNİVERSİTELER ONLINE EĞİTİME GEÇTİ

Bu tartışmalar sürerken YÖK deprem bölgesindeki üniversiteler için online eğitim kararı alındığını açıkladı. Aynı zamanda bu üniversitedeki öğrencilere özel öğrenci olarak başvuru yapacakları üniversitelere geçme hakkı da tanındı.

ONLINE EĞİTİM OLUR MU?

Kadro bekleyen öğretmenler için Bakan Tekin’den kötü haber Kadro bekleyen öğretmenler için Bakan Tekin’den kötü haber

2 Ekim tarihi gelip çatmasına rağmen üniversitelerin yüz yüze eğitim yapıp yapmayacağı tartışması sona ermedi. Sorunun cevabı ile ise üniversitelerde şu aşamada bir değişiklik olmadığı yönünde. Üniversitelerin açılış tarihi akademik takvimlerine göre farklılık gösterebiliyor. Aralarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin de bulunduğu üniversiteler akademik takvimlerini güncellerken, çok sayıda üniversite akademik açılış tarihi aynı tarihe göre ayarladı. Buna göre; Üniversite rektörlükleri tarafından yapılan açıklamaya göre, birçok üniversite 2 Ekim 2023 tarihinde eğitim hayatına başlayacak. Şu an itibariyle de alınan bir online eğitim kararı yok.

Editör: Ömer Aytaç Aykaç