Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı içinde en çok tercih edilen ve bebeklere verilen isimleri paylaştı. TÜİK’in paylaştığı Nüfus İstatistiklerine göre Türkiye genelindeki onlarca ilde neredeyse aynı bebek isimleri tercih edildi.

Yıl boyunca en çok tercih edilen isimlere bakıldığında erkek bebeklerden 8 bin 957'sine Alparslan, 5 bin 538'ine Yusuf, 5 bin 361 tanesine Göktuğ ismi konuldu. Öte yandan yine 2023 yılında 8 bin bebeğe Asel adı verildi.  Bu isimleri sırasıyla Ömer Asaf, Miraç, Ömer, Kerem, Eymen ve Metehan takip etti. Kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırayı ise Asel aldı. Ayrıca 7 bin 614 bebeğe Zeynep, 6 bin 895 bebeğe ise Defne ismi konuldu. Kız bebeklerde Asel, Zeynep ve Defne isimlerini sırasıyla Zümra, Asya, Elif, Elisa, Lina ve Gökçe takip etti.

VAN’DA 2023’TE EN ÇOK HANGİ İSİM KULLANILDI?

Öte yandan harita üzerinden de isim dağılımı yapılırken Türkiye’deki belli başlı iller dışında büyük oranda Alpaslan isminin tercih edildiği görüldü. Öte yandan bu yoğunluğu bozan iller ise Doğu ve Güneydoğu illeri oldu. Türkiye’de geri kalan illerinin aksine erkeklerde Ali Asaf ismini en çok kullanan il olurken birçok ilde olduğu gibi Van’da da en çok kullanılan kız ismi Zeynep oldu. Hakkari, Şırnak gibi iller de en çok kullanılan erkek ismi ise Muhammed oldu.

Akaryakıta zam gelecek mi? Akaryakıta zam gelecek mi?

İşte Türkiye’nin isim haritası;

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ