Olay edinilen bilgiye göre, Van Bahçesaray’da aralarında 78 yıldır husumet bulunan iki mahalle Cevizlibelen ile Altındere mahalleleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. 200’ü aşkın kişinin karıştığı taşlı sopalı kavgada 2’si ağır yedi kişi yaralandı.

Kamuda köklü değişim! Kamuda köklü değişim!

Yaralıların bir kısmı Bahçesaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, ağır yaralı olan diğer 2 kişi ise 112 ambulans helikopter ile askeri helikopterle Van’a taşındı. Helikopterle taşınarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralılar burada tedavi altına alındı. Taşlı sopalı kavgaya müdahale eden güvenlik güçleri, köylere giriş çıkışları yasakladı. Bölgeye çok sayıda jandarma ekipleri sevk edildi.

HUSUMET 78 YILDIR SÜRÜYOR

Artı Gerçek’e konuşan Cevizlibelen Mahallesi sakinlerinden Ömer Orhan, kavganın nedeninin arazi anlaşmazlığını olduğunu söyledi. Orhan, Altındere köylülerinin Cevizlibelen Köyü’nün 100 yıla yakındır kullandığı araziyi tabulaştırılmak istenmesinden kaynaklandığını savundu. Altındere köyü muhtarı Şemsettin Öz ise söz konusu arazinin kendilerine ait olduğunu söyledi. Arazi anlaşmazlığının 1946 yılına dayandığını söyleyen muhtar Öz, “O dönemde biz resmiyette haklı görüldük. Arazinin kullanım hakkı da tapular da bizde. Mahkeme kararları da var. 2021 yılında son mahkememiz oldu ve sonuç değişmedi” dedi.

İHA- ARTI GERÇEK

Editör: Necmettin Dursun