Seçime sayılı haftalar kala ittifaklar ve partiler seçim çalışmalarına hız verdi. Ardı ardına gerçekleşen ziyaretler, seçim ofisi açılışları ve mitinglerle Van’da oy arayan partiler Van’ı en önemli merkezlerden birisi haline getirdi. AK Parti’nin 2018’deki vekil sayısını korumaya çalıştığı, HDP’nin yeni rekor aradığı, CHP’nin ise ittifak ile yıllar sonra yeniden vekil çıkarmak istediği Van’da özellikle muhalefet partileri güçlü çalışmalar yapıyor.Bu anlamdaki buluşma ve çalışmalar hızla devam ederken son 2 güne adeta kadınlar damga vurdu. Önceki gün kente gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kentteki kanaat önderleri ile buluşurken sonraki gün ise yine güçlü kadın figürler seçmenle buluştu. HDP’de Genel Başkan ve Van 1. Sıra adayı Pervin Buldan bir mitingde kadın seçmene seslenirken, yine Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş mitingde sahne aldı. HDP’nin güçlü isimlerle sahada olduğu gün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da kentte bir dizi programlar düzenledi.

VAN MİLLETVEKİLİ ADAYI PERVİN BULDAN: VANLI KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ

ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ

Yeşil Sol Parti'nin 14 Mayıs seçimleri için çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda miting çalışmalarına da başlanırken, Van’da Yeşil Sol Parti’nin ilk miting gerçekleşti. Mitingde konuşan Van milletvekili adayı Pervin Buldan, “Parlamentoda Vanlı kadınların sesi olacağız” dedi.

Yeşiller ve Sol Parti’nin (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları devam ediyor. van’da da “Buradayız, kadınlarla değiştireceğiz” sloganıyla Musa Anter Parkı’nda çok sayıda kişinin katılımıyla bir kadın mitingi düzenlendi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayı Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Van milletvekili adayları katıldı. Programda konuşan Buldan, “Parlamentoda Vanlı kadınların sesi olacağız” dedi.

BULDAN: PARLAMENTODA VANLI KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ

Van’daki kadın mitinginde konuşan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayı Pervin Buldan parlamentoda kentteki kadınların sesi olacaklarının sözünü vererek, “Bugün burada büyük bir moralle kadın mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Hakkâri’den aldığımız büyük coşkuyu bugün Van'da kadınlarla birlikte tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Onlar şunu bilsin, biz bitmedik, bitmeyeceğiz. Yok olmadık, olmayacağız. Varız, var olacağız. Sevgili kadınlar seçimlerin asıl sahibi biz kadınlarız. Bu ülkenin en önemli gücü biz kadınlarız. Vanlı kadınlar, Yeşil Sol Parti'nin 8 milletvekili adayını parlamentoya göndermek için hazır mısınız? 8-0 için hazır mısınız? Ben Vanlı kadınlardan sözümü aldım. Ben de size söz veriyorum. Sizin her türlü sorunuzu, kadınların Van’da yaşadığı her türlü sorunu Van’ın kadın milletvekilleri parlamentoda sizin sesiniz, sözünüz, renginiz, iradeniz olacak. Buradan sizin huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum” dedi.

BULDAN: VAN HALKININ OYLARINA TALİBİZ

Buldan, Vanlıların oyuna talip olduklarını belirterek şunları söyledi: “Kadınlar değiştirecek, kadınlar dönüştürecek, kadınlar yönetecek. Kadınlar yönetecek. Türkiye'yi yöneteceğiz. Kadınlar olarak yöneteceğiz. Parlamentoda da, yaşamın her alanında da, tarlalarda, fabrikalarda, meydanlarda, sokaklarda kadınlar olarak biz bu ülkeyi yönetmeye adayız. Bütün Van halkının bir kez daha oylarına talip olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

“VANLILAR YEŞİL SOL’A OY VERECEK VE 8 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK”

Van’da 8 milletvekili çıkaracaklarını vurgulayan Buldan, “Vanlılar Yeşil Sol’a oy verecek ve 8 milletvekili çıkaracak. Van'ı Yeşil Sol'un rengine boyayacağız. Sadece Van’ı değil, Türkiye'nin her yerini, Diyarbakır’ı, Iğdır’ı, Kars’ı, İstanbul’u, İzmir’i, Kayseri’yi, Tekirdağ’ı, Edirne’yi, her karışı ve her kentini Yeşil Sol rengine boyayacağız. Yeşil Sol rengiyle birlikte mor rengimizi Türkiye’nin her yerinde dalga dalga bayraklarla süsleyeceğiz. Bütün bunları gerçekleştirmemiz için kadınlarımızın 14 Mayıs’a kadar çok sıkı bir çalışma yürütmesi gerekiyor” diye aktardı.

BULDAN: VAN'I YEŞİL SOL'UN RENGİNE BOYAYACAĞIZ

Buldan, “Bu çalışmayı bize oy vermeyen, ikna olmayan kesimler varsa, kadınlar bizim yerimize gidip, onları ikna edecek, oy isteyecek ve Van’ın iradesine katkı sunacak. Ben Van halkından bu konuda hiçbir kaygı, şüphe duymuyorum. Vanlı kadın yoldaşlarıma, arkadaşlarıma yürekten inanıyorum ve güveniyorum. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BULUŞMAMIZI 13 MAYIS’TA VAN’DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

13 Mayıs’ta Van’da büyük bir miting düzenleyeceklerini aktaran Buldan, “Sizlere güveniyoruz. Van halkına güveniyoruz hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Kazanacağımıza ve başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Van’ın 13 Mayıs’ta yapacağı büyük miting ile bir kez daha bir araya geleceğiz ve büyük buluşmamızı 13 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceğiz. Nevroz alanlarını, 8 Mart alanını, bugün burada kadın mitingi alanımızı nasıl doldurduysak 13 Mayıs tarihinde yapacağımız mitingimizi de aynı kararlılıkla, aynı coşkuyla, aynı moralle seçimin bir gün öncesinde gerçekleştireceğiz ve mesajlarımızı bir kez daha oradan vereceğiz” dedi.

DEMİRTAŞ: BİZ KADINLAR HER YERDEYİZ

Mitingde konuşan Başak Demirtaş, “Güçlü ve kararlı bir şekilde burada olduğumuzu bir kez daha herkese gösteriyoruz. Figen Yüksekdağ’ı, Gülten Kışanak’ı, Leyla Güven’i ve cezaevinde tutuklu olan yüzlerce arkadaşımızı hapsederek kadın özgürlük hareketini bitireceklerini sandılar. Biz kadınlar buradayız, her yerdeyiz. Zindandaki bütün kadın arkadaşlarımıza coşkulu bir selam gönderelim mi? Bugüne kadar kadınların eşitlik mücadelesini dünyanın dört bir tarafında hiçbir zorbalık durduramadı. Asla da durduramayacak” dedi.

DEMİRTAŞ: SİZE SELAHATTİN’İN SELAMLARINI GETİRDİM

Demirtaş, “Biz varız ve buradayız. Mecliste kadın sesinin güçlü olması için 14 Mayıs’a kadar gece gündüz çalışmaya var mısınız? Hepimizin elinde bir anahtar var. O anahtarla 14 Mayıs günü özgür ve eşit bir yaşamın kapılarını siz açacaksınız. Size Selahattin’in selamlarını getirdim. Hep birlikte çalışacağız. Hep birlikte değiştireceğiz. Hep birlikte başaracağız. Mutlaka başaracağız” diye konuştu.

SELVİ KILIÇDAROĞLU: VAN’A GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ

Beylikdüzü Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Beslenme Saati’ projesinin bir sonraki durağı Van oldu. Programda konuşan 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Bu sadece yerel yönetimlerle başarılacak şeyler değil. Onlar ellerinden geleni yapıyor ama bu esas merkezi hükümetin sorumluluğudur. Yani bizim amacımız bunu eninde sonuda bir devlet projesi haline getirmektir” dedi.

KILIÇDAROĞLU: VAN'A GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen bir dizi programa katılmak üzere kente gelen Selvi Kılıçdaroğlu’nu Van Ferit Melen Havalimanında kadınlar karşıladı. Edremit İlçesi’nde bir restoran ’ta aileler ve çocuklarla kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu, coşkulu kalabalık karşısında çok mutlu olduğunu belirterek, “Kadınlarımıza her zaman güvenmişim, güvenmeye de devam edeceğim. Van'a geldiğim için çok mutluyum. Bu projeyle amaç sadece çocukların sağlıklı gıdaya ulaşması değil. Tabi önceliğimiz bu ama bu gıdaya herkesin eşit oranda ulaşması asıl önemli olan. Başkanımızın da dediği gibi yoksullukta değil, zenginlikte çocukları eşitlememiz gerekiyor. Amacımız bu. Bu beslenme saati sadece çocukları değil aileleri, anneleri de ilgilendiriyor. Çünkü hepsi birbirine bağlantılı olan konular” diye aktardı.

“GELECEK DAHA GÜZEL OLACAK”

Kılıçdaroğlu, “Bunların temelinde de ücret eşitsizliği, herkesin hakkını hak ettiği şekilde alamama, erişememe var. Bu da eğitimde eşitsizliği yaratıyor. Şu an konumuz beslenme ama bu konuların hepsi birbiriyle bağlantılı. Amacımız bunu en aza indirgemektir. Bu sadece yerel yönetimlerle başarılacak şeyler değil. Onlar ellerinden geleni yapıyor ama bu esas merkezi hükümetin sorumluluğudur. Yani bizim amacımız bunu eninde sonu da bir devlet projesi haline getirmektir. Umarım en kısa sürede bu olacaktır. Bundan umutluyum. Gelecek daha güzel olacak buna inanıyorum” dedi.

ENGELLİ RESSAM'DAN KILIÇDAROĞLU ÇİFTİNE HEDİYE

Konuşmaların ardından engelli ressam Vedat Kiyat, kara kalemle çizdiği Kılıçdaroğlu çiftine ait resmi Selvi Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Beylikdüzü Belediyesi tarafından ise çocuklara hediyeler dağıtılarak program son buldu.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER, VAN’DA KANAAT ÖNDERLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-YUNUS YILMAZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’a geldi. Van Ferit Melen Havaalanı’nda partililer tarafından karşılanan Akşener, kentteki ilk ziyaretini Kadim Aşiretler Federasyonu’na yaptı. Akşener’in ziyareti öncesinde birçok aşiretin ileri gelenleri de çevre illerden Van’a geldi. Burada bir konuşma yapan Akşener, seçmeni bir velinimet olarak gördüğünü belirtti. Herkesin nüfus cüzdanı bir hisse olduğunu söyleyen Akşener: "Bu ülke kurulduğu zaman neye göre kuruldu biliyor musunuz? Nüfus cüzdanına göre kuruldu. Herkesin nüfus cüzdanı bir hissedir. Hangi dini inançtan, hangi mezhepten, nereden olursan ol, o nüfus cüzdanı ağadır, paşadır, beydir” dedi.

“HER SEÇMEN BİZİM İÇİN VELİNİMETTİR”

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Genel Başkan Akşener, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Seçmeni velinimet olarak gördüğünü ifade eden Akşener, "Bize büyüklerimizin öğrettiği şey, seçmen velinimettir. Yani esnafın müşterisi nasıl velinimetiyse seçmen de velinimettir. Talep eden o sesi duymak zorundadır. Dolayısıyla grubu olan bir siyasi partinin genel başkanıyım ve iktidar olmayı istiyorum. Bu seçimde seçimin getirdiği bir zorunluluk var ki 2018'den beri ittifaklar zorunlu hale geldi. Dolayısıyla önce cumhur ve millet ittifakı vardı. Şimdi üç ittifak halinde gidiliyor. Siz bu ittifaklar içerisinde bulunan siyasi partilerden hoşunuza giden, dertlerinize çözüm bulacağınıza inandığınız bir partiye oy vereceksiniz. Burada da özne sizsiniz. Yani velinimet olan sizsiniz. Biz isteyen tarafız. Esnafın bizleri çok iyi anlayacağını biliyorum, onun için hep esnaf gezerim. Şu an bir seçime gidiliyor, bütün siyasi partiler herkesin oyuna talip ama üzüldüğüm bir şey var, o da şudur; biz sanki seçime değil de cenge gidiyoruz mübarek, 'Allah Allah' nidalarıyla. Bunu yanlış bulduğumuzu üzüntüyle karşıladığımı ifade etmek isterim. Seçimler seçmenin bayramıdır" diye konuştu.

SANDIKTA ÇIKAN HER OY BAŞ GÖZ ÜSTÜNE

Seçimlerin, seçmenin bayramı olduğunu ifade eden Akşener, hizmet ve proje üzerinden rekabet edilen bir seçim olmasını temenni ettiklerini belirtti. Akşener, "İnşallah başka şaibelerin konuşulmadığı, hür iradenizle sandıkta oyunuzu attığınız ve çıkan oyun da bizim için baş göz üstüne olduğu bir seçim olur. Bu seçimin böyle yürümesi için de hem sadıklar açısından hem de bu dilin düzelmesi açısından üzerimize düşen gayreti yerine getireceğiz." dedi.

“HERKESİN NÜFUS CÜZDANI BİR HİSSEDİR”

Herkesin nüfus cüzdanı bir hisse olduğunu söyleyen Akşener, "Bu ülke kurulduğu zaman neye göre kuruldu biliyor musunuz? Nüfus cüzdanına göre kuruldu. Herkesin nüfus cüzdanı bir hissedir. Hangi dini inançtan, hangi mezhepten, nereden olursan ol, o nüfus cüzdanı ağadır, paşadır, beydir. O nüfus cüzdanına sahip olan herkes bu ülkenin de sahibidir. Tek kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılmış bir siyasi yöne döndük ve o benim adına ucube sistem dediğin Türk tipi başkanlık sistemine döndü. Döndük ne oldu? O günden beri bürokrasi çok daha arttı. Valiler bir siyasi partinin neredeyse il başkanından ileri oldu. 82 puan almış çocuklar, AK Parti bünyesinde eğer tanıdığı yoksa atanamadılar” dedi.

AKŞENER: KÜRT DOĞDUĞUN İÇİN SAYGIYI HAK EDİYORSUN

Akşener, “AK Parti bünyesinde tanıdığı olan çocuklar ise 52 puanla atandılar. Vatandaşlık hakkı bu ülkenin sahibi olma hakkının sevgiyle sevgisizlikle hiçbir alakası yoktur. Saygıyla alakası vardır. Kürt doğduğun için saygıyı hak ediyorsun. Bu ülkenin asıl sahibisin. Ben de Türk doğduğum için saygıyı hak ediyorum ve ben de asıl sahibiyim. Bütün mesele budur. Dolayısıyla birbirimize saygı duymak durumundayız. Ama biz bunları kaybettik. Allah rızası için manevi mevzularımız üzerinden birbirimizle itişmeyelim ki seçmen velinimet olsun. Her bir siyasetçi gelsin. Oylarınızı almak için topuk selamı versin. 'Hazır ol'da dursun ve sizlerin oylarınıza talip olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Necmettin Dursun