Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama

31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala, Van’da seçimlere Şehir İttifakı olarak girecek olan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Yerel Yönetim Vizyonunu açıkladı. Seçim bürosunda düzenlenen programda Yerel Yönetim Vizyonunu Şehir İttifakı’nın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan açıkladı.

“İŞE ALIMLARDA LİYAKAT ESAS OLACAK”

İlhan, işe alımlarda liyakati esas alacaklarını dile getirerek, “Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet tamamen önlenecek. Belediyelerimizin kapısına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelası asılacak. Belediyelerimiz sürekli denetime açık olacak. Şeffaf belediyecilik esas olacak. Meclis toplantılarımız canlı yayınlanacak. Tüm ihaleler canlı yayında yapılacak. Belediyelerin tüm hesapları internet sitemizden görülebilecek. İller Bankasından gelen para aylık olarak açılanacak, gelir gider tablosu paylaşılacak. Vatandaşlarımız belediyenin her borcunu harcını, vergisini internet sitesinden görebilecek. İşe alımlarda liyakat esas olacak. Sınavsız işe alım olmayacak, KPSS esas alınacak. Çalışanların en az yüzde 3’ü engelli vatandaşlarımızdan olacak. Akraba, eş dost diye işe alımlar olmayacak” dedi.

“HALKIN İÇİNDE, HALKTAN BİRİ OLARAK DOLAŞACAĞIZ”

İlhan, ulaşılabilir olacaklarını belirterek, “Makam odamızın kapısı sürekli açık olacak. Makam aracımız olmayacak. Makam şoförümüz olmayacak. Korumamız olmayacak. Halkın içinde, halktan biri olarak dolaşacağız. Gurur, kibir asla söz konusu olmayacak. Ulaşılabilir Belediye Başkanı olacağız. 24 saat vatandaşlarımız Başkanlarımıza ve Belediyemize ulaşabilecek. Bizler de vatandaşlarımıza sürekli ulaşan belediye başkanları olacağız. Belediye başkanlarımızla 3 ayda bir araya gelerek gerekli sorunlar istişare edilecek, gerekirse eğitim seminerleriyle başkanlarımızı destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“VAN’DA HİÇ KİMSE AÇ VE AÇIKTA KALMAYACAK”

Van’da kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını aktaran İlhan, “Van Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizde kent konseyleri olacak. Mahallelerimizde, mahalle sakinleriyle periyodik olarak bir araya gelecek ve mahallelere ait sorun ve sıkıntılar yerinde tespit edilip çözülecek. İstihdam önceliğimiz olacak. Van, Türkiye’nin en yoksul kenti. Bunun da sebebi işsizlik. Bunu ortadan kaldırmak için iş alanları ve iş imkânları arttırılacak. İşsizliğin ortadan kaldırılması için seferber olunacak. Sosyal belediyecilik önceliğimiz olacak. Van genelinde hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Biz bu işi her anlamda yönetecek ehil kadrolarla yola çıktık. Derler ki, ekmeği ekmekçiye verin, bir ekmek fazla verin” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENUN YEŞİL