Diyarbakır'da olay, 6 Eylül 2021´de akşam saatlerinde Bismil ilçesi Fırat Mahallesi´nde meydana geldi. Osmanlı Partisi Van İl Başkanı Ziya Camcı (60), 9 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Camcı ve bir arkadaşı ile kafede oturdukları sırada bir kişinin tabanca ile ateş etmesiyle yaralandı. Çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf eden Işık, "Kendisine 10 bin lira ödeyerek tabanca için anlaştık. Tabancayı teslim etmeyince paramı almak için Bismil´e gittim. Bana silah göstermesi üzerine öldürdüm" dedi. Işık, tutuklanarak cezaevine gönderildi

VÜCUDUNA 6 KURŞUN İSABET ETTİ

DHA'da yer alan habere göre 2´si göğsüne olmak üzere vücudunun 6 yerine kurşun isabet eden Camcı, ihbarla olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahaleden sonra hastaneye kaldırıldı. Camcı, 17 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Camcı'nın cenazesi yakınları tarafından alınarak defnedildi.

OLAYIN ŞÜPHELİLERİ BELİRLENDİ

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ziya Camcı´nın öldürülmesiyle ilgili olarak geniş çaplı araştırma yaptı. Ekipler, iş yeri ve çevredeki güvenlik kameralarından Camcı´yı, Selçuk Işık´ın öldürdüğünü ve çevreyi gözetleyerek kaçışına yardım eden kişinin de Hebun Işık (24) olduğunu belirledi.

2 GÜN ÖNCE OPERASYON DÜZENLENDİ

Yapılan çalışmada Selçuk Işık´ın Bağlar ilçesinde bir sitede bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Işık, 2 gün önce düzenlenen operasyonla yakalandı. Hebun Işık´ın da başka suçtan cezaevinde olduğu belirlendi. Şüpheli Selçuk Işık, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı...

"10 BİN LİRAYA TABANCA İÇİN ANLAŞMIŞTIK"

Mahkemede suçunu itiraf eden Işık, Camcı´ya 10 bin TL ödeyerek tabanca karşılığında anlaştıklarını ancak tabancanın kendisine teslim edilmediğini belirterek, "Tabancayı teslim etmeyince paramı almak için Bismil´e gittim. Bana silah göstermesi üzerine öldürdüm" dedi. Selçuk Işık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DEMİRÖREN HABER AJANSI