ŞEHRİVAN ÖZEL:  Gazeteci ve Akademisyen Ömer Aytaç Aykaç’ın edebiyat ve gazeteciliği konu alan “Edebî Gazetecilik” kitabı çıktı. Aykaç’ın yaklaşık 4 yıllık çalışmanın ürünü olan ve Nobel Yayıncılık tarafından yayınlandı.

THY yılın rekorunu kırdı! THY yılın rekorunu kırdı!

İlk eseri olan 2018 yılında yayımlanan Ay’ın Öteki Yüzü adlı eserinden sonra ikinci kitabını Edebi Gazetecilik adıyla çıkaran Aykaç, gazetecilik ile edebiyat türlerini bir araya getirdi. 5 bölümden oluşan ve ‘Gazeteci Kurgusuyla Toplumsal Eleştiri’ alt başlığıyla yayınlanan kitapta edebi gazetecilik kavramı başta olmak üzere; röportaj yazarlığı, edebi röportaj, yeni gazetecilik ve gazetecilik-romancılık gibi konuları da yer alıyor. Dünyadan ve Türkiye’den gazeteci kökenli çok sayıda gazeteci kökenli romancıların da konu edindiği kitap kitapçılarda yerini aldı.

AYKAÇ: KİTAPTA BABAM AZİZ AYKAÇ DA VAR VANLI YAŞAR KEMAL DE

Kitabın satışa sunulması sonrası Şehrivan’a görüş veren Aykaç, kitabı ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Uzun bir çabanın ve çalışmanın ürünü olan kitabım hem gazeteciliği hem edebiyatı bir araya getiren bir eser. Eserde herkesin kendisini bulabileceği alanlar oluşturmaya çalıştım. Babam Aziz Aykaç’ın gazeteciliği ve şairliğinden de söz ettim, Vanlı Yaşar Kemal’den de. Bunun dışında dünyaca ünlü gazeteci kökenli romancılarda konu ediliyor, önemli eserler de tartışılıyor. Aslında iki yönlü ve kendimi çok ait hissettiğim bir kitap oldu. Yayınlandığı için mutluyum. Umarım okuruna da alana da katkı sunar.”

Editör: Şaban Beyazsaç