Akaryakıta zam gelecek mi? Akaryakıta zam gelecek mi?

Marmara ve çevre illerde meydana gelen depremler vatandaşlarda büyük endişe yaratmaya devam ediyor. Deprem uzamanları Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Yer bilimci Naci Görür büyük İstanbul depremi öncesi en riskli 5 ilçeyi açılayarak uyarılarda bulundular.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'daki en riskli 5 ilçeyi açıklayarak o ileçlerde oturan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

"DEPREMDE FAY YIKMAZ, SARSINTI YIKAR"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Depremde, kırık(fay) yıkmaz, sarsıntı yıkar. Sarsım gevşek yerde büyür, yapıyı çalkalar. Yıkımların %65 nedeni Yer, %35'i Yapısal kusurlardır. Yoğun, çok katlı yapılaşmış, Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy korkutuyor. İstanbul'da kazanç, bilimi yok saydı."

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: "Deprem yılı; meyveler bol, deprem haftası; kırmızı balıklar bol olur. Ayrıca kişilerde baş, kas ile eklem ağrıları artar" ifadelerini kullandı.

"Özen gösterilecek ilçeler"

Bir diğer önemli açıklama da Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den geldi. Olası İstanbul depremiyle ilgili İBB tarafından yapılan çalışmalarda en çok riskli yapının Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Esenyurt'a olduğu belirlendi. Raporu değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür , "İstanbul'da binaların yüzde 10'u çok ağır hasar alacak.

Yakın zamanda açıklama yaparak dikkat edilmesi gereken diğer ilçeleri de ekleyen Görür, şöyle dedi: "İstanbul'da deprem gözetildiği zaman en fazla dikkat edilecek, özen gösterilecek ilçeler arasında Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt ve bu tarihi yarımada Fatih o yöreler Zeytinburnu var."

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ