ŞEHRİVAN HABER - Türkiye'nin bir çok üniversitesinde akademik açılış törenleri ardı ardına gerçekleştirilirken, Muş Alparslan Üniversitesi'nin açılışında büyük bir vefa örneği gösterildi. Üniversitenin yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversitenin kurucu rektörü olan Prof. Dr. Nihat İnanç'ı açılışa davet etti. Sadece akademik açılışın özel konuğu olarak İnanç'ı davet etmek ile yetinmeyen Alican ve yönetimi aynı zamanda Vanlı eski rektörün ismini üniversitede önemli bir alana da verdi.

Batman Petrolspor şampiyon oldu Batman Petrolspor şampiyon oldu

Muş Alparslan Üniversitesi'nin kurucu rektörü olan ve kısa sürede üniversitenin kuruluş, yapılanma ve gelişimine büyük katkı sunan Prof. Dr. Nihat İnanç'a yeni dönemde tam bir vefa örneği gösterildi. 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törenine davet edilen İnanç burada bir takım ziyaretlerde bulundu. 2007-2017 yılları arasında üniversitenin kurucu rektörlüğünü yapan İnanç, açılış töreni öncesi yeni rektör Alican'ı da ziyaret etti.

Prof. Nihat İnanç, Akademik Açılış Töreni öncesi rektör Prof. Dr. Mustafa Alican'a ziyarette bulundu. Ziyarette  Prof. İnanç'a Rektör danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Șevgin de eşlik etti. Prof. Dr. Nihat İnanç, ziyaretleri kapsamında üniversitenin Merkezi Külliyesi'nde yapılan gezi boyunca şehir ve üniversite özelindeki anılarını rektör Alican ile yad etti. 

İnanç'ın ziyaretinin detaylarını paylaşan Muş Alparslan Üniversitesi, o ziyaret ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı; "Ziyarette, Hocamızın kurucu rektörüğü boyunca Üniversitemize yaptığı hizmetler de unutulmadı. Rektörümüz, bu hizmetleri mukabilinde Üniversitemiz adına bir vefâ nişanesi kabilinden, merkezi külliyemizde yer alan Birinci Merkezi Dersliklerin ismini Üniversitemizin kurulduğu dönemdeki renkleriyle 'Prof. Dr. Nihat İnanç Merkezi Derslikleri' olarak değiştirildiğini Prof. İnanç hocamıza bildirip görev süresince Üniversitemize yaptığı hizmetlerden ötürü kendisine teşekkür etti. Rektörümüzün bu anlamlı hediyesi karşısında duygulanan Prof. İnanç, Rektörümüze ve Muş Alparslan Üniversitesi ailesine minnettarlığını sundu. Rektörümüz, bu ziyaret görüşmesinde kendi imzasını taşıyan "Malazgirt Günlükleri" kitabını da Prof. Dr. Nihat İnanç'a takdim buyurdu."

Üniversitenin yeni rektörü Alican'ın vefa örneği takdir görürken, Vanlı rektör büyük emekler verdiği üniversitede bir kez daha büyük bir ilgi ile karşılanmış oldu.

Kaynak: ÖNDER BİLALOĞLU / ŞEHRİVAN