Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Bayram mesajında Van'da yaşanan olaylara dikkat çekerek YSK'nın mazbatayı Van'da DEM Parti adayına verilmesini kararına sert tepki gösterdi.

BAHÇELİ’DEN VAN KARARINA SERT TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Van’da hukuki bir meseleyi çarpıtıp sokakları savaş alanına çevirenler esasen demokrasi celladı, devlet ve millet muarızıdır. Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK’ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır. Bunun millet iradesine saygı olduğunu ileri sürmek ise ahmaklık ve aldatmadır. Çünkü Türk milletinin muazzez iradesi her türlü bölücüye, bölünmeye, teröre ve teröriste sonuna kadar karşıdır ve karşı duracaktır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından ikinci sıradaki parti olan AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararını almıştı. İl Seçim Kurulu, sonrası Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok oyu alan Abdullah Zeydan'ın "seçilme yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

DEM PARTİ KARARA İTİRAZ ETTİ

Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları… Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları…

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından AK Parti adayı olan Abdulahat Arvas'a verilmesi kararı sonrası DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu’nun aldığı kararın iptali için YSK’ya başvurmuştu.

YSK, MAZBATAYI ZEYDAN’A VERDİ

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Van İl Seçim Kurulu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınarak mazbatanın AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine ilişkin Van İl Seçim Kurulu'nun kararına yaptığı itirazı gündemine almış ve YSK, oy çokluğuyla aldığı karar doğrultusunda Van'da seçim mazbatasını DEM Parti'ye vermesini kararlaştırdı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ