Meteoroloji son hava durumu raporunu yayınladı. Türkiye'de bugün sağanak ve kar yağışının dışında kalan illerin tamamında ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yeni rapora göre Türkiye'nin doğusunda kar yağışı etkili olması beklenirken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise sağanak yağış bekleniyor. Sağanak ve kar yağışının dışında kalan illerin tamamında ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının artacağı, yurt genelinde bugün (Cuma) mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU

İki grup arasında alacak verecek kavgası kanlı bitti: 5 yaralı! İki grup arasında alacak verecek kavgası kanlı bitti: 5 yaralı!

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kesimlerde yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

VAN °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ERZURUM °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yağmurlu

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER