Van Gölü'nü kirlilikten arındırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan dip çamuru temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Birinci etabı tamamlanan çalışma kapsamında şu ana kadar gölden 1 milyon 600 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı.

Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor

2 VE 3 ETAP ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde ‘Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı’ çerçevesinde Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin Van Gölü’nün temizlenmesine yönelik başlattığı çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü'nü kirlilikten arındırmak için başlatılan dip çamuru temizleme çalışmalarında 1.’inci etap tamamlanırken, 2’nci ve 3’üncü etapta ise çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

1 MİLYON 600 BİN METREKÜP BALÇIK VE DİP ÇAMURU ÇIKARILDI

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda 100’lerce araç ve personelle sürdürülen çalışmasında bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 600 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizlendi. Tuşba İlçesi İskele Mahallesi sahil kısmında başlatılan 1’inci etap çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgede çok sayıda kuş türü yeniden görülürken, temizlik yapılan alanda vatandaşlar da zaman geçirebiliyor.

A W147692 02

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı arasındaki 2’nci etap ile İpekyolu İlçesi Yaşar Kemal Parkı sahil kısmındaki 3’üncü etapta ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor. Temmuz 2021’de başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında 14 kilometrelik sahil bandında 2 milyon 700 bin metreküp dip çamuru çıkarılması planlanıyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ