Adalet Bakanlığı 31 Mart’ta yüzde 55 oy alarak Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan ile ilgili flaş bir karara imza attı. Alınan karar gereği Van Büyükşehir Belediye başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınırken Van il seçim kurulu mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas'a verilmesi kararı sonrası Dem Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan’dan açıklama geldi.

"YSK KABUL ETTİĞİNDE NEDEN İTİRAZ ETMEDİNİZ"

DEM Parti Van İl Binası önünde açıklama yapan Zeydan, şu ifadeleri kullandı: "Van halkının yüksek iradesiyle partisini sahiplenmesi 14 belediyenin 14'ünü alması, bu AK Partili hukuksuzları harekete geçirmiş. Cuma gecesi hiçbir yetkisi olmamasına rağmen kanunsuzluk yapıyorlar biliyoruz ama kesinleşmiş bir kararı hiçbir yetkisi olmamasına rağmen mahkeme, iki gün önceki gece bu kesinleşmiş kararı başsavcılık talimatıyla ortadan kaldırmış. Ve bu bahaneyle AK Parti koşarak gitmiş Van İl Kurulu’na itiraz dilekçesinde bulunmuş. Peki ben adaylık başvurusu yaptığım zaman siz neden itiraz etmediniz? Benim adaylığımı YSK kabul ettiğinde, ilana çıkarttığında, seçilebilme şartlarının oluştuğunu dünyaya ilan ettiğinde neden itiraz etmediniz?

Cvjbçn

“BİZ HALKIMIZIN ÖZGÜR İRADESİYLE SEÇİLDİK”

Kudüs'te bir Türk vatandaşı İsrail polisi tarafından öldürdü! Kudüs'te bir Türk vatandaşı İsrail polisi tarafından öldürdü!

Bu açık ve seçik Van halkına karşı, Kürt halkına karşı, bu ülkede yaşayan 85 milyonun iradesine karşı yapılan bir darbedir. Bunun benim şahsımla ve ismimle bir alakası yok. Biraz hukuka ve halkın iradesine inanan vicdan sahibi herkes bu hukuksuzluğun karşısında durmalı. Biz halkımızın özgür iradesiyle seçildik. Van halkının, 245 bin insanın onurunu ve şerefini kurtarmak bizim namus ve şeref borcumuzdur. Bu hukuksuzluğu yapanlar, bu halkın iradesini ezerek o koltuğu oturmayı düşünenler... Bunu kabul edersem şerefsizim. Biz halkımızın iradesini her yerde savunacağız, sokaklarda, parklarda savunacağız. Ve halkımıza çağrı yapıyoruz; iradenize sahip çıkın, iradenizle oynayan o insanlara fırsat vermeyin. Bu yanlış karar YSK'dan dönene kadar biz hakkımızı arayacağız, asla boyun eğmeyeceğiz."

NE OLMUŞTU? İL SEÇİM KURULU MAZBATAYI ARVAS’A VERDİ

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınmasından sonra Van İl Seçim Kurulu da mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas'a verilmesi kararı sonrası Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van İl Örgütü öncülüğünde binlerce kişi kararı protesto etmek için sokaklara indi. Büyükşehir Belediye başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasını protesto etmek istediği açıklamaya polis biber gazıyla müdahale etti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ