İlginç teknolojilerin karşımıza çıktığı CES 2024 devam ederken, MouthPad adı verilen bir cihaz tanıtıldı. Cihaz daha önce geçen yılın nisan ayında karşımıza çıkmıştı. Augmental Technologies isimli bir şirket daha önce de gündem olan ürünü CES 2024'te gösterdi.

DİL İLE MOUSE KONTROLÜ

Ürün özellikle felç ve benzeri rahatsızlıklar sonucu telefon ve bilgisayar gibi cihazları elleriyle kontrol edemeyen kişileri hedefe alıyor.

Ağıza yerleştirilerek neredeyse tamamen görünmez olan bu ürüne şirket 'Mouthpad' adını verdi. Ağza takılan bir damaklık ile kontrol sunan cihaz, basınca duyarlı bir yüzeye sahip ve ağızın üst kısmına yerleştiriliyor. Gezinme ve tıklama ise gerçek zamanlı olarak takip edilen dil hareketleri ile gerçekleşiyor.

Şirket tarafından paylaşılan aşağıdaki videoda da açıkça görüldüğü gibi cihazı takan kişiler, dil hareketleriyle Google Haritalar'ı bunun gibi bazı uygulamaları, açabilir ve imleç kontrolü yapabilir:

Şirkette yazılım mühendisi olan Corbin Halliwill tarafından aparatın kullanımının nasıl olduğu gösteriliyor.

Ürün şu anda test aşamasında olsa da kullanıcılar su ya da kahve içerken bu cihazın damaklarına takılı olmasının sorun teşkil etmediğini söylüyor. Ancak tahmin edersiniz ki yemek yerken takılması önerilmiyor.

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Erken erişimde olan ve 5 saatlik kullanım ömrü sunan MouthPad, 2024 yılı içinde çıkış yapacak.

Kaynak: CUMHURİYET