Hazine ve Maliye Bakanlığı sınavla 400 defterdarlık uzman yardımcısı alacak. Ayrıca Bakanlık, 40 hazine ve maliye uzman yardımcısı da alacağını duyururken personel alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

BAŞVURU TARİHLERİ

Defterdarlık uzman yardımcılığı sınavı için başvurular 4-15 Mart tarihleri arasında yapılacak olup Hazine uzman yardımcılığı sınavı için başvuru tarihleri ise 15-26 Ocak arasında olacak. Adayların 2022 ve 2023 KPSS sınavlarında ilgili puan türlerinden 65 puan almış olması da gerekiyor. Ayrıca ilana sınavlara ayrıca 1 Ocak 1989 ve sonrası doğan adaylar başvurabilecek.

Sabah namazına giden imama silahlı saldırı! Sabah namazına giden imama silahlı saldırı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, defterdarlık uzman yardımcısı alım ilanı için giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınav 27 Nisan 2024 (Cumartesi) tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

Adaylar tarafından giriş sınavının tüm aşamalarına ilişkin bilgiler (giriş sınavına başvuru, başvurunun güncellenmesi, iptali ve sonucu, yazılı sınav yeri, tarihi, puanı ve sonucu, sözlü sınav yeri, tarihi, puanı ve sonucu ile nihai sonuç vb. hususlar Kariyer Kapısı Platformu https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden takip edilebilecek.

SINAV BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular, 04/03/2024 (09:00) – 15/03/2024 (18:00) tarihleri arasında e-Devlet sisteminden Hazine ve Maliye Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı Platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) veya e-insan platformu üzerinden giriş yapılmak suretiyle, sınav başvuru ekranı kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Bunların dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacak, şahsen, kargo veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda oluşabilecek aksaklıklar nedeniyle başvuruların son güne bırakılmaması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN