Van Ticaret Borası (VANTB) yönetimi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projesi çerçevesinde öğrenciler ile bir araya geldi. 


Van Ticaret Borsası, Van'da düzenlenen TÜBİTAK proje yarışması kapsamında, öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Edremit yerleşkesi sınırlarında bulunan bir restoranda öğrencileri akşam yemeğinde ağırlayan VANTB yönetimi, proje yarışmasında tüm öğrencilere başarı dilediklerini belirtti.

 

Ağrı, Bitlis, Hakkari, Batman, Muş, Siirt, Şırnak ve Van'daki öğrencilerin bir araya geldiği yemekte konuşan Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Menduhoğlu kurum olarak eğitime her zaman destek verdiklerini belirterek, “TÜBİTAK proje yarışması Türkiye genelinde 12 bölgede yapılmaktadır. Bu bölgelerden birisi de Van ilimizdir. Bölgemiz kapsamında 8 ilimiz bulunmaktadır. Bunlar Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ile Van ilimizdir. Projenin ev sahipliği YYÜ tarafından yürütülmektedir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi borsamızla irtibatta geçti. Bizlerden böyle bir talepleri oldu. Bizlerde taleplerini memnuniyetle kabul ettik. Bugün burada böylesi güzide öğrencilerimizle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduk. Büyük bir haz aldık. Proje üreten tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyoruz. Eğitime olan desteklerimiz boşa gitmez. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize sahip çıkmak, onlara destek olmak bizim için en büyük mutluluktur. Bugün burada 200’den fazla öğrencimiz var, hepsi ile tek tek gurur duyuyoruz” diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini vurguladı.

 

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, katkılarından ötürü Van Ticaret Borsası Yönetimine teşekkür ederek, “Proje yarışmamızın temel amacı çocuklarımıza bilimi sevdirmek, bilimsel potansiyele sahip gençlerimizi ortaya çıkarmak ve bunlara gerekli desteği vermektir. Van Ticaret Borsası TÜBİTAK projesi kapsamında Van’da bulunan öğrencilerimizi akşam yemeğinde ağırlayarak, hem bir arada bulunmalarını sağladı hem de öğrencilerimiz için büyük bir moral oldu. Türkiye genelinde 13 bin 940 proje başvurusu yapılmıştır. Bunların 2 bin 77 tanesi Van bölgesine aittir. Van bölgesi proje sayısı açısından Türkiye’de ikinci sıradadır. TÜBİTAK Proje yarışması bilim açısından çok önemlidir. Bilim adamları olarak projeyi çok önemsiyoruz. Bizleri kırmayıp, öğrencilerimizi yemek programında ağırlayan, Van TB yönetimine ilgi ve nezaketlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda destekçimiz oldular sağolsunlar’’ dedi.


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise, “Geleceğin bilim adamlarını yemekte ağırlayan VANTB yönetimine teşekkür ederiz. Moral ve motivasyon bakımında böylesi ortamlar çok önemlidir. Bizim amacımız öğrencilerimize bu tarz etkinliklerle moral vermektedir. VANTB, bizleri kırmadılar ve son derece ince bir davranış sergilediler. Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Batman, Muş, Siirt, Şırnak ve Van olmak üzere TÜBİTAK projesi kapsamında, Van bölgemizde bulunan öğrencileri güzel bir akşam yemeğinde buluşturan VANTB yönetimine teşekkür ederiz” diyerek öğrencilere de başarılar dilediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim