ÖMER AYTAÇ AYKAÇ/ŞEHRİVAN - Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Van BBSK, haftalardır devam eden kötü gidişatına son verdi.

Ligin ilk yarısını ilk 3'te bitirmesine rağmen, ikinci yarıda ardı ardına aldığı mağlubiyetlerle 12 haftalık yenilmezlik serüveni sona eren Vanspor, 5 hafta üst üste aldığı mağlubiyetten sonra 3 puan ile tanıştı.

Dün yeni yönetimi belirlenen ve yeni yönetimi ile ilk maçına çıkan Van BBSK, sahasında 24 Erzincanspor ile karşılaştı. Maçtan önce galibiyet yemini eden futbolcular, Erzincanspor maçına hızlı başlarken maçta ilk 20 dakika Vanspor'un bariz üstünlüğü görüldü. 

Rakibine karşı üstün bir oyun sergilerken kalesinde 22'inci dakikada Ali Han'ın ayağından şok bir gol gören Vanspor, buna rağmen baskısını sürdürdü. İlk devre 1-0 sona ererken Vanspor ikinci yarıya da hızlı başladı.

Ardı ardına başlayan ataklardan birisinde pozisyonun takibini yapan Mehmet Şirin Soydan, takımına penaltı kazandıran isim oldu. Ceza sahası içinde şık hareketlerle gole giderken kalecinin müdahalesi ile kendini yerde bulan Soydan'ın kazandırdığı penaltıdan sonra rakip kaleci de kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Topun başına geçen Gökhan Öztürk 52'inci dakikada penaltı golü ile takımı öne geçirdi.

Bu golden sonra Vanspor, ataklarını artırmaya devam etti. Rakibin sarı kartlı oyunculara oynadığı dakikalarda Salih Tunar 59'uncu dakikada ikinci sarı karttan kırmızı görerek takımını yalnız bıraktı.

Bu dakikadan sonra da ataklarını sürdüren Vanspor, geç de olsa rakip ağlara golü atmaya başardı. Oyuna girdikten sonra ileri kanatta rakip takıma zorlu anlar yaşatan Akın, ardı ardına yaptığı girişimlerle yine golü getiren isim oldu.

87'de Akın Açık'ın açtığı ortanın ardından toplu buluşan Berkay, galibeyit getiren golü attı. Gol ile birlikte tribünler coşkuyla adeta yıkıldı. Kalan dakikalarda da kalesini gole kapatan Vanspor takımı maçın bitiş düdüğü ile birlikte rahat bir nefes aldı. Yeni yönetimin sahaya inerek futbolcular ile buluştuğu maçın ardından rakip takımların da puan kaybetmesi sonrasında Vanspor 2 basamak birden atlayarak 7'inci sıraya yükseldi.

 

Alınan 3 puan ve toplu sonuçların ardından puan ve sıralama şöyle oluştu:

Editör: TE Bilisim