ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL - Van Büyükşehir Belediyespor Pazarspor maçının analizini yaptı. Vanspor maçta verilen hakem kararlarında şaibe olduğunu belirterek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

 

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Pazar günü oynana Pazarspor maçı için basın toplantısı düzenledi. Şahabettin Özarslaner tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, Pazarspor’da verdiği kararlar ile Vanlıları çileden çıkaran hakemin takipçisi olacaklarını söyledi. Sezon başından bu yana büyük emekler verdikleri takımın hedefinin üst lig olduğuna dikkat çeken Çalım, “Tabi ki bu görüntüleri TFF ile Hakem Kuruluna göndereceğiz. Gereken ne varsa yapacağız, bütün mercilere gideceğiz. Bunun ardını bırakmayacağız. Hakkımı helal etmiyorum. Bu haksızlıklar ligin ilk haftasından beri devam etti” dedi.

 

“BERABER VANSPOR OLACAĞIZ”

Başkan Abdullah Çalım toplantıda ilk olarak şunları söyledi: “Bizlere zaman ayırıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 8 aylık bir dönemden sonra, ilk defa canlı olarak karşı karşıyayız. Spor kardeşlik, barış ve güzelliktir. Bizim de yapmak istediğimiz bundan başka bir şey değildir. Biz beraber olacağız, bir olacağız, birlik olacağız. Hepimiz beraber Vanspor olacağız. Bizde bunun için buradayız. Başta yönetim kurulumuz olarak işe başladığımız günden itibaren bizlere destek veren Sayın Valimiz aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu beye, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve tüm belediye çalışan personeline, katkıda bulunan tüm Vanlı iş adamlarına ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum.”

 

ÇALIM: BORÇ İLE DEVRALDIK

Göreve gelen yönetim kurulu üyelerinin spordan çıkan isimler oluğunu söyleyen Çalım, “Biz bu oluşumu yaptığımız zaman sezonun bitmesine 5 ay vardı. Yani 2016-2017 yılı sezonun son aşamasına gelmiş ve 5 hafta vardı maçların bitmesine. Tabi bizden önceki yönetimde bunun devamını da buraya kadar getirmişti. Kongre kararı alındı ve kongreden sonra biz işe başladık. Biz önümüze 4 buçuk trilyon kulübün borcu geldi. Bir yandan bu ödemelerin ve futbolcu ödemelerinin yapılması gerekiyor. Bir yandan da 2017 - 2018 sezonuna başlamamız gerekiyor. Maçların bitmesine 5 hafta var, ne maç parası, maç başı hiç ödenmemiş, geriye kalan tüm borçları devralarak biz bu işe başladık.” Dedi.

 

“HİÇBİR KURUŞ ÖDENMEMİŞTİ”

“Bu işe başlayınca, elinizde bir bütçenin olması gerekiyor” diyen Çalım şöyle devam etti: “Bir işyerini çalıştırsanız dahi o iş yerinde sizin kalıcı bir şeyler için kasanızın olması lazım. Bu sezona girerken biz eski sporcu borçlarını ve piyasa borçlarını dizayn ettik. Bunların ödeme şartlarını, SSK ve vergi dairesi borçlarını ödemeye başladık yavaş yavaş. Vergi ve SSK borçlarını da bir talimat gereği, bakanlığın çıkarmış olduğu bir karar gereği bir bağlama bağladık. Bunları da ödemeye başladık. O zamana kadar hiçbir kuruş ödenmemişti. Yani burada açık ve şeffaf olalım. Ben diğer yönetimi ve arkadaşları kınamak için demiyorum, o arkadaşlar da belli şeyler yaptılar, yapmadılar değil.”

 

FUTBOLCULARIN GİDİŞİNİ AÇIKLADI

Geçen seneki kadroda yer alan futbolcuların kendi istekleri ile gittiği söyleyen Çalım, “Van Büyükşehir Belediyespor’un 3’üncü Ligden çıkması için bir bütçe gerekiyor. Bu bütçeyi de geçen yıl nasıl gelmişse aynı derecede bir aşama, iki aşama üste çıkarak hem bu borçları ödeyelim hem de transfer yapalım dedik. Geçen yıl bütçemiz 4 ise bu sene 6 oldu. Yani arkadaşlar bu yıl 6 milyonluk bir bütçe ile başladık.  Bütçeye başladıktan sonra geçen yıl takımdaki kardeşlerimizle görüştük. Takım da olması gereken 4,5 futbolcunun kalması için çok uğraştık. O futbolculardan hiç birini burada tutamadık. Ya üst para istediler ya da bu ligde oynayamayacağız dediler. Biz hiç kimseyi göndermedik hep kendileri gitmek istedi.” Şeklinde konuştu.

 

“BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK”

“Biz Vansporluyuz ve hep birlikte burada yaşamak zorundayız” diyen Çalım şu ifadeleri kullandı: “Rengimiz siyah, beyaz, kırmızı olabilir ama biz kardeşiz. Her zaman söylüyorum, biz Van için bir şey yapmıyorsak bizim burada olmamızın bir gereği yok. Yanlış beyanatlara hiçbir zaman mahal vermeyin. Ben her zaman duyuyorum, sizler de duyuyorsunuz. Dışarıda diyorlar ki 14 milyonluk bir bütçe hazırlanmış. Böyle bir şey yok, o bütçe nerede? Bugüne kadar bize aktarılan para borçlar dahi, bütçemiz dahil 3 milyon 500 bin liradır. Yani biz bütçemizi ikinci yarıda henüz tamamlamışız. 6 milyonluk bütçeden bu kadar para gelmiş. Bunun içerisinde borçlar var, sporcu bedelleri var. Böyle bir takım kuruldu, en iyi takımı da kurduğumuza da inancım tamdır.”

 

ÇALIM: TAKIMLAR ŞAMPİYONLUĞA OYNUYOR

3. Ligde mücadele eden takımların genelinin üst ligi hedeflediğini belirten Çalım, “Sizde takdir edersiniz ki üst liglerde de olduğu gibi bizlerde de oluyor. 3’üncü ligde 54 takım var, herkesin gayesi bir üst lige gitmektir. Bu yıl bu 54 takımın en aşağı 26-27 takımı şampiyonluğa oynuyor. Öyle ki şansızlık mı diyeyim, ne diyeyim. Bunu bahane olarak kabul etmiyorum ama bizim gruba düşen herkes şampiyonluğa oynuyor. Yani 15 takım şu an da şampiyonluğa oynuyor. Dünkü maçı alsak belki ikinci olacaktık, arada puan farkı yok. Biz gereken önlemi alacağız, eksiklikler nerede var, hocadan aldığımız raporu da değerlendirip ona göre ikinci yarıda hareket etmeye başlayacağız.” Dedi.

 

“BİZİM KAPALI BİR KUTUMUZ YOK”

Harcanan paraların yüksek fiyatlarına da açıklık getiren Çalım şöyle devam etti: “Yanlış beyanlarla belli sitelere bakıp da Vanspor’un futbolcu değeri 14 trilyon-15 trilyon, bu kadar para da geldi ne yaptılar. Açık ve net söylüyorum, bizim kapalı bir kutumuz yok. Bize gelen para 3,5 milyon ve bunun içinde borçları çıkardığımızda çocuklara 2 milyon para harcamışız. Teknik kadro bunun içinde, primler bunu içinde, maç başı bunun içinde. Diyorlar ki 1 milyona futbolcu almışlar, nasıl 1 milyon veririz bir futbolcuya.  Bizim bir şansızlığımız daha var doğu ve güneydoğu’ya sporcu zor geliyor. Bakın biz bu sporcuları getirene kadar çok çaba sarf ettik. Niye gelmiyor adam İstanbul takımında örneğin 100 milyona oynayan adam bizde 200 milyona oynuyor. Yani aradaki mesafede bundan kaynaklanıyor ama ümit var olalım. Biz elimizden kaçan, değişen bir şey yok. Eksikliklerimizi tamamlayacağız, nerede hatamız varsa, teknik kadro da hatamız varsa bunu düzelteceğiz, futbolcularla ilgili sıkıntı varsa bunu düzelteceğiz. Hocamızın raporuna işlem yapacağız ve bunu da valimize sunacağız.”

 

ÇALIM: YÜZ YÜZE KONUŞALIM

Vanspor için yüz yüze konuşalım mesajı veren Çalım, “Bunu da söylemekten memnuniyet duyuyorum. 8 aydır Van Valisi Abdullah Bey, bunu yap, bu adamı al, bu teknik direktörü getir vs. böyle şeyler bana denilmedi. Bunu da takdirle karşılıyorum, idarecilik budur. Hakikaten Vali bizim için bir şanstır, bugüne kadar. Kulüp başkanı olarak bugüne kadar ne siyasiler, ne de resmi kurumlardan bir şahıs bana gelmemiş. Bu kararlar tamamen bana bırakılmış. Bizim eksiğimiz neyse bilelim. Ama Allah rızası için sağda solda, dışarıda konuşmayalım gelelim yüz yüze konuşalım.” İfadelerini kullandı.

 

“KAHVE KÜLTÜRÜNDEN UZAK DURMALIYIZ”

“Yıllarca devlet memurluğu yaptım, herkese aynı mesafedeyim” diyen Çalım şunları belirtti: “Ben bugüne kadar yapamadığım şeyi de bırakıp giderim. 1996 yılında amatörden takımı alıp profesyonel liglere getiren bu şahıs Vanspor aleyhinde bir kelime konuşmadım. 10 yıl ayrı kaldım, ne gidip protokolde oturdum ne de dışarı çıkarken el çaldım. Böyle bir şey de yapmadım. Bu ne Vanlıya yakışır ne de bir Vansporluya yakışır. İnsan normal olarak tenkit edebilir, biz de insanız yanlışlarımız olabilir bizde bu yanlışlarımızı düzeltiriz. Ama dışarıda bunu konuşmak çok kötüdür. Kahve kültüründen uzak durmamız lazım. Bu Van hepimizin.”

 

ÇALIM: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Pazarspor ile oynan maç hakkında da konuşan Çalım, “Pazar günkü maça gelelim arkadaşlar. Pazar günkü maç dünkü maç felaket, rezalet, bizim için oynana en büyük handikap yani böyle hakemlerin lig başladığından bugüne kadar Vanspor üzerinde oynadıkları oyunları hazmedemiyorum. Yazıktır bizim emeklerimize, ya futbol federasyonu bu hareketlere dikkat edip bunları atacak ya da bu Van halkının vebali hepsinin üzerinde olacak. Bakın ben Kulüpler Birliği Başkanı ile görüştüm aynı şey onlara da yapılıyor. Bu Diyarbakır’a yapıldı, Batman’a yapıldı. Bu yapılanlar haksızlıktır, biz bir emek sarf ediyoruz. Dakika 25 maç 0-0 biz galip geleceğiz. Bu maçtan muhakkak galibiyetle ayrılacağız. 25 dakikada kırmızı kartı çıkarıyor, penaltı veriyor. İki dakika sonra 4’üncü hakem geliyor, diyor ne kırmızı kart, ne penaltı korner. Biz tabi ki bu görüntüleri TFF ile Hakem Kuruluna göndereceğiz. Gereken ne varsa yapacağız, bütün mercilere gideceğiz. Bunun ardını bırakmayacağız. Hakkımı helal etmiyorum. Bu haksızlıklar ligin ilk haftasından beri devam etti.” Dedi.

Editör: TE Bilisim