Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri HDP Van il yönetimini ziyaret etti.

 

Van TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede ve il yöneticilerini ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Siyaset yapmanın oldukça zorlaştığını ifade eden Dede, “HDP olarak Türkiye’de yaşayan herkes için özgürlük, barış, adalet ve demokrasi taleplerimizi yükseltiyoruz. Bizim mücadelemiz sadece kendimiz için değil, herkes için demokrasi çabasıdır. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Bu anlamda Türkiye’de mevcut iş ve ticaret çevrelerinin durumu da ortada. Ülkenin ekonomisi tamamen felç olmuş ve iş adamları yatırım yapamaz hale getirilmiş. Bu açıdan iş çevrelerinin sesini daha fazla yükseltmesini bekliyoruz.” Dedi.

 

Ziyarette konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva ise gündemde olan konulara değinerek, siyaset kurumunu önemsediklerini ve bu açıdan HDP eş genel başkanlarının, milletvekillerinin ve siyasetçilerin tutuklanmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirmediklerini kaydetti. Takva ayrıca, yaşananlara karşı yeni bir stratejinin belirlemesi gerektiğini belirtti. 

Editör: TE Bilisim