ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN AŞAN / ERDAL ERBAŞ - Kentin yıllardır kangrenleşmiş haline gelen kaldırım işgalleriyle ilgili zabıta ekipleri harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Halis Barut ve İpekyolu Belediyesi kalabalık bir zabıta ekibiyle kentin cadde ve sokaklarında kaldırım işgalleriyle ilgili denetim yaptı. Esnafı kaldırımları işgal etmemeleri konuşunda uyaran zabıta ekipleri, daha önce uyardığı ve uyarıları dikkate almayan esnafla ilgili ise cezai işlem yaptı. 

 

Kentin önemli sorunlarından birisi olan trafik sıkıntısı ve kaldırım işgalleri konusunda Van Büyükşehir Belediyesi adımlarını hızlandırdı. Sürekli dillendirilen ve çözüm bekleyen iki önemli konuda Başkan vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla kararlar alındı. Araç konusunda Parkomat sistemini başlatan, Emniyet işbirliği ile çoklu şeritlere park edilmenin önü alınan kentte Büyükşehir en büyük şikayet konusu olan kaldırım işgalinde de zabıta ekipleriyle birlikte adeta seferberlik başlattı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’nun talımatı ile Büyükşehir Zabıta daire Başkanı Halis Barut Başkanlığında her hafta bir araya gelen zabıta ekipleri kentin cadde ve sokaklarındaki kaldırım işgalleriyle mücadele için kolları sıvadı. Vatandaşların şikayetlerini dikkate alan zabıta ekipleri kentin cadde ve sokaklarında denetimleri sıklaştırırken, esnafı kaldırım işgalleri konusunda sürekli uyarıyor. Kaldırım işgalleriyle ilgili hummalı bir çalışma başlatan Zabıta Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi zabıta ekipleri, uyarıların yanında cezai işlemde uyguluyor. Kaldırımları adeta yaya kapatan işgallerin önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi kentteki denetimleri aralıksız sürdürmeyi hedefliyor.

 

Fotoğraflar için tıklayın

 

 

ZABITA HEM UYARDI HEM DE CEZA KESTİ

Sabah saatlerinde kentin cadde ve sokaklarında kaldırım işgalleriyle ilgili denetimlere başlayan zabıta ekiplerine Şehrivan Gazetesi muhabirleri de eşlik etti. Zabıta ekiplerinin bir gün boyunca yaptığı denetimleri yerinde gören muhabirler, zabıtanın çalışmalarına bizzat şahit oldu. Kentin en işlek ve vatandaşların sık kullandığı caddelerde bile ciddi işgaller olduğu görülürken, zabıta ekipleri esnafı işgaller konusunda uyardı. Daha önce de çalışmaların yapıldığı cadde üzerinde bulunan esnafı uyaran zabıta ekipleri, bu kez daha önce uyardığı esnafla ilgili cezai işlem uyguladı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, Büyükşehir Zabıta Müdürü

Sabahattin Ergenç ve İpekyolu Belediyesi zabıta ekiplerinin de bizzat katıldığı denetimlerde esnafın kaldırım üzerine bıraktığı malzemeler kaldırıldı. Yoldan geçen vatandaşlar uygulamayı olumlu bulurken, denetimlerin daha çok sık yapılmasını istedi.

 

 

“VATANDAŞIN HAKKI İHLAL EDİLİYOR”

Denetimler sırasında yoldan geçen vatandaşlar sorun ve sıkıntıları zabıta ekiplerine anlatırken, kaldırımlarda yürüyecek yol bulamadıklarını söyledi. Vatandaşlar, “İnsanlar artık yolları bırakıp araçlarını kaldırımlara park ediyorlar. Vatandaş olarak yürüyecek yol bulamıyoruz. Bilinçsiz araç parkları ve işgaller yaya olarak işimizi daha da zorlaştırıyor. Kaldırım işgallere nedeniyle yolda yürümek zorunda kalıyoruz. Bu durumda can güvenliğimizi tehlikeye sokuyor. Hiçbir medeni şehirde hiçbir esnaf hiçbir amaçla cadde ve sokakları işgal edemez, burası benim dükkânımın önü diyerek vatandaşın geçme hakkını ihlal edemez ve etmemelidir. Bu konuda ciddi bir çalışma yapılmalıdır. Yeni atanan valimizin bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz. İnşallah bu konuda gereken yapılacaktır.” Dedi.

 

 

ZABITA KARARLI

Zabıta ekipleri, kaldırım işgallerine bundan sonra müsaade edilmeyeceğini ve bu konuda gerekenin yapılacağı belirtildi. Kaldırımların işgallerden temizlenerek vatandaşın kullanımına açılacağını belirten yetkililer, esnafı da sorumlu davranmaya davet etti. Uyarılara rağmen kaldırımların üzerinde izinsiz tezgâh, dolap ve benzeri satış eşyası bulunduran veya kaldırım kenarlarına inşaat atığı dökenler hakkında Kabahatler Kanunu'nun 38'inci maddesi gereğince para cezası kesileceğini belirten yetkililer, işgaller tamamen son buluncaya kadar denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim