Uzun yıllar Van’ın futbolu içerisinde yer alan ve Vanspor’un amigoluğunu yapan (Amigo İbo) lakaplı İbrahim Rençber, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’de satın alacakları yeni bir takım ile Van’ın sporuna katkı sunmayı amaçlıyor. Alacakları takım ile ilgili bilgiler veren Rençber, “Bu takımın yüzde 80’lik çalışması tamamlanmış ve yüzde 20’lik bir eksiğimiz var. Bu oluşumu kurduk, yolumuza devam edeceğiz. Tüm engelleri aşıp Van’a Van halkına teslim edeceğiz.” Dedi.

 

Uzun yıllar Van’ın sporu içerisinde yer alan ve geçmiş yıllarda Vanspor’un amigoluğunu yapan “Amigo İbo” lakaplı İbrahim Rençber, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sabah saatlerinde gazetecilerle bir araya geldi. Yeni kurulacak Vanlıspor takımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Rençber, yeni takım için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceklerini söyleyerek, takım ile ilgili bazı eksiklerin olduğunu ve en kısa sürede bu eksikliklerin tamamlanacağını belirtti.

 

“KIZILCAHAMAMSPOR İLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Rençber, “Herkesi temsil edecek bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmamız 2009 yılından bu yana devam ediyordu. Az bir sıkıntımız kaldı. Onu da tamamlayıp Vanlıspor’u Van halkının hizmetine sunacağız. Biz oluşumlarımızı kurduk ve yolumuza devam edeceğiz. Yolumuza çıkan tüm engelleri Van halkıyla birlikte aşıp takımı Van halkının hizmetine sunacağız. Takımı Van’a getirmemiz için isim değişikliğine gitmesi için yasaya ihtiyacımız var. Biz bunun önergesini Başbakanımız Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a verdik. Yasa çıktığı anda teminat mektubumuzu verip, parasını ödeyerek takımımızı Van’a getireceğiz. Birkaç takım ile görüşmelerimiz var. Ama üzerinden durduğumuz takım Kızılcahamam’dır. Birçok iş adamımız bu takımın içerisindedir. Ömer Gülüştür dahil 15 iş adamı arkadaşımız var. Bizimde bu takımı almak için 15 milyon TL gibi bir bütçemiz bulunmaktadır. Biz bu yolda yeni Vanlıspor oluşumu kurduk, bu yolda sizlerin desteğine ihtiyacımız vardır. Bu takım tamamen ortaya çıktığı anda inanıyoruz ki tüm Van halkı bu takımın etrafında kenetlenecektir.” Dedi.

 

ÖMER GÜLÜŞTÜR FAHRİ BAŞKAN!

Rençber, eski Vanspor başkanı olan Ömer Gülüştür’ün Vanspor’u düşme noktasına getirdiğinin hatırlatılması üzerine ise, Ben 36 yıl Vanspor’un içerisinde yer aldım. Kimin ne kadar zarar getirdiği ne kadar fayda sağladığını biliyorum. Vanspor’un başında Raşit Dede vardı. Raşit Dede’nin hatalarından dolayı Vanspor borçlardan dolayı kayyuma geçti, kayyumdan da Milli Emlak Müdürlüğüne geçti.” Dedi.

 

“ALTYAPIYA ÖNEM VERİLMİYOR”

Yeni bir takım kurmalarındaki amaçlarını da söyleyen Rençber, “Bizi yeni bir takım kurmaya sevk eden sebebi biraz açmak istiyorum. Daha önce de Belediye Vanspor’un kötüye gittiğini söyledim. Belediye Vanspor’a talip olduğumuzu da söyledim. Defalarca yetkililerle görüştük ve takımın kötüye gittiğini söyledim. Yetkililerle görüşmelerimizde Belediye Vanspor’un Van’a ve Vanlıya mal edilmesi gerektiğini söyledim. Ancak herhangi bir adım atılmadı. Erciş ve Başkale takımları da dahil kurum takımlarına baktığımızda ileri gittiğini göremiyoruz. O takımlarda oynayan Vanlı oyuncular Belediye Vanspor’a ve dışarıdaki herhangi bir takıma gidemiyor. O oyuncuların futbol oynama hevesleri kalmıyor. Dolayısıyla bu oyuncuları altyapıda değerlendirmek lazım. Ama kentin altyapısında büyük sorunlar var. Van’dan gidip başka illerde top oynayan kaç tane futbolcumuz var. Neredeyse hiç yok.” İfadelerini kullandı.

 

“TEMSİLCİLER PASİF”

Yeni kuracakları Vanlıspor’un alt yapıya büyük önem göstereceğini söyleyen Rençber şöyle konuştu: “Altyapı ile ilgili DSİ ve Karayolları genel müdürlüğü ile görüşmeler gerçekleştirdik. Genel müdürlere iyi hocalar eşliğinde yetiştireceğiniz futbolcuları altyapı olarak bizim yeni kuracağımız Vanlıspor’a verebilirsiniz. Genel müdürler de bu teklifimize olumlu baktı ve çalışmalarımız devam ediyor. Altyapıda çok büyük cevher olan çocuklarımız var. Ancak bunlara el atan yok. Futbol federasyonunun Van temsilcileri de bu konudaki çalışmalarını çok pasif yürütüyor. O temsilciler bu çocuklarla ilgili hiçbir çalışma yapmıyor. Hocalar konusunda ise Van’da bir birini çekemeyen birçok hoca var. İnatlaşmalar nedeniyle bu kentte futbolcu çıkmıyor. Altyapıya çok önem vermeliyiz. İyi bir takım kurup altyapıya gerekli önemi biz vereceğiz.”    


ŞEHRİVAN SPOR: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim