Van Devlet Tiyatrosu 5 yılın ardından binasına taşınıyor. Bu sezon oyunlar çadırda değil Van Devlet Tiyatrosunun onarılan binasında sahnelenecek.

 

2011 yılında Van’da yaşanan depremlerin ardından hasar gören Van Devlet Tiyatrosu binasının güçlendirmesi tamamlandı. Artık oyuncular çadırda değil devlet tiyatrosunun yeni ve modern sahnesinde seyirci karşısına çıkacak. Yeni binalarına taşınan ve provalara başlayan devlet tiyatrosu oyuncuları ve yönetimi bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Van Devlet Tiyatrosu müdiresi Şirin Ergüven Hamşioğlu, öncelikle geçtiğimiz akşam polisevine yapılan terör saldırısını kınadı. Ergüven, daha fazla kanın dökülmemesi için barış dileklerinde bulundu. Ergüven onarımı tamamlanan devlet tiyatrosu binasına yönelik ise şu ifadeleri kullandı: “23 Ekim 201 1 günü saat 13.30 'da başlayan Kral Çıplak adlı çocuk oyunumuz yarıda kesilmesinden beri çadırda tiyatro yaparak geçirdiğimiz üç sezondan sonra kapalı olan binamızda ilk provamızı yapıp, tadilattan ve güçlendirmeden geçirilen binamızda perde demeye hazırlanıyoruz.”

 

ERGÜVEN: 11 KÖYÜ DOLAŞARAK ÇOCUKLARA ULAŞTIK

23 Ekim ve 9 Kasını 201 1 günleri yaşanan iki büyük deprem sonrası yıkıntılar arasında Van’ın toparlanmaya çalıştığını ifade eden Ergüven, “Van devlet Tiyatrosu olarak elbette tası tarağı toplama kolaycılığına kaçmadan yeniden toparlanan kurumlardan biri olmayı başardık. Mart 201 1 'de “Entrikalı Dolap Komedyası” oyunumuz ile büyükleri Ertuğrul Günay Sanat Çadırına konuk ederken, depremle psikolojisi bozulan çocuklara ulaşmak adına da tır dorsesi ile 11 köyü dolaşarak çocuklara ulaştık. Yine çadırda Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğini de gerçekleştirerek depremde en çok etkilenen grup olan çocukları hedef kitle alarak moral destek sunmaya çalıştık. Uç sezondur Sanat Çadırında Van seyircisiyle buluşurken, bir yandan da binamızın tadilat ve güçlendirilmesi için çabalamaya devam ettik. Genel Müdürümüz Sayın Necat Birecik'in de özverili çabaları sonucu yaklaşık bir yıllık bir çalışmadan sonra nihayet binamıza taşınıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

“Hıdrellez” adlı oyunlarının ilk provası ile yeni sezonun açılışını yapacaklarını kaydeden Ergüven, “Yeni sezonda yaklaşık sekiz yeni oyunla seyircilerimizle hasret gidereceğiz.

Bu süreçte hep bizimle olan desteğiniz için teşekkür eder, desteğinizin önümüzdeki sezonlarda da devam etmesini dilerim. Ayrıca yeni binamızı modern bir hale getirdik. Artık daha ferah ve daha kullanışlı. Tiyatro oyunlarının sahneleneceği büyük sahne dışında bir tane prova salonumuz ve dans salonumuz artık mevcut. Her şey çok daha güzel olacak buna inanıyorum.” Dedi. 


ŞEHRİVAN KÜLTÜR: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim