ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Önceki gece Başkale İlçe Jandarma Komutanlığına PKK’lılarca yapılan havanlı saldırı sırasında çıkan çatılma sonucu kurşunlardan biri sekip 12 yaşındaki Esmanur Şengüler’in bacağına denk gelmişti. Olayın ardından hastaneye kaldırılan küçük kızın durumu iyi. Yaşanan saldırı sonrası yaşadıklarını anlatan baba Fikret Şengüler, “O kör kurşun kızıma değil yüreğime saplandı. Ben davacıyım. Ben sonuna kadar hakkımı arayacağım.” Dedi.

 

Van’ın Başkale İlçesinde dün gece ilçe Jandarma Komutanlığına PKK’lılarca yapılan saldırı sırasında bacağından yaralanan 12 yaşındaki Esmanur Şengüler’in sağlık durumu iyiye gidiyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altına alınan Esmanur’un bacağında kalıcı bir hasar oluşmazken, aile yaşanan terör saldırısını kınadı. Esmanur’un ailesi kızlarının yaşadığı tatsız olayın peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

 

 

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDILAR

Terör saldırısında yaralanan Esmanur Şengüler’in anne Hatice Şengüler, olayı şöyle anlattı: “Ben rahatsızdım o yüzden akşam hastaneye gittim. Kızımda dedesindeydi. Ben hastaneden çıkıp onu aldım eve gitmek için yürüdük. Yolda giderken bir anda patlama oldu ardından çatışma çıktı. O arada kızım ‘Anne ayağıma bir şey değdi’ dedi. Bende kızımın kolundan tutarak ‘Hadi gidelim, burada durmayalım. Bir yere gidelim orada bakarız’ dedim. Baktım bacağından kan akıyor. Hemen bir duvarın dibine çektim, baktım kızım yaralanmış. O esnada eşim aradı. Eşime ‘Yetiş Esmanur yaralandı, yetiş’ dedim. Eşim geldiğinde hemen alıp hastaneye gittik. Ben ve iki çocuğum çatışmanın ortasında kaldık. O esnada ne yapacağımı bilemedim. Hiç tanımadığım bir evin bahçesine girdik. Çatışma sırasında kızımı kucağıma aldık, bahçeye sığındık. Sonra eşim gelene kadar orada bekledik.” Diye konuştu.  

 

 

SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ

Baba Fikret Şengüler de Başkale Devlet Hastanesinde çalıştığını ifade ederek, olay saatinde hastane bahçesinde arkadaşlarıyla oturduğunu söyledi. Şengüler, “Eşim de rahatsızdı o günü. Hastaneye gelip muayene olduktan sonra gitti. Eşime Esmanur nerde dedim bana dedesinde dedi. Hastaneden ayrılırken bana kızımızı alıp eve gideceğini söyledi. Aradan yarım saat geçti bizde arkadaşlarla hastanenin bahçesinde oturuyorduk. O esnada bir patlama oldu. Bende hemen telefona sarıldım. Eşimi aradım hemen. İlkinde ulaşamadım. Ondan sonra silah sesleri yükseldi.” Dedi.

 

 

“O KURŞUN BANA GELDİ”

Baba Şengüler, silah seslerini duyduğu esnada içinin sızladığını belirterek, “Sanki bana geldi o kurşun. Bir anda tiksindim. O sırada bir arkadaşım bana ‘Hayırdır ne oldu’ dedi. Bende ‘Yüreğim ağrıyor’ dedim. Bir daha eşimi aradım. Eşim telefona cevap verdiğinde ağlama sesleri geliyordu. Bende ne olduğunu sordum. Eşim bana ‘Esma yaralandı, yetiş’ dedi. O esnada ambulansta yoktu. Hemen bir arabaya atladım olay yerine gittim. Oraya vardığımda kızım kanlar içindeydi. Hemen kucağıma aldım ve hastaneye getirdim. Hemen müdahale ettiler. Sonra buraya getirdiler.” Diye konuştu.

 

 

BABA ŞENGÜLER: DAVACIYIM

Yaşanan terör saldırısını kınayan Şengüler, “Ben diyecek bir şey bulamıyorum. Bir karanlığın içindeyim. Kör kurşun geldi vurdu. O kör kurşun kızıma değil yüreğime saplandı. Ben davacıyım. Ben sonuna kadar hakkımı arayacağım. Bu işin peşini bırakmam. Sizlerde yardımcı olun bana. Üç çocuğum var. O kurşun diğer çocuğumla eşime de denk gelebilirdi. Hepsini kaybedebilirdim. Kurşun nereden geldi bilmiyoruz. Sayın kaymakamımız da benimle görüştü. Sayın kaymakamımıza da sesleniyorum. Gerekeni yapsınlar. Yardımcı olsun bize bu konuda.” Şeklinde konuştu.

 

 

KISA ZAMANDA TABURCU OLACAK

Terör saldırısında dizinden yaralanan Esnanur Şengüler’in doktoru Kamil Kaplan, Esmanur’un gece saatlerinde Van’a getirildiğini dile getirerek, “İlk olarak acilde gerekli ne varsa yaptık. Kalp damar cerrahisi ile durumu değerlendirdik. Damar ve sinir yaralanması olmadığını anladıktan sonra kurşunu çıkarmak için hastayı ameliyata aldık. Kurşun diz kapağının altındaki kemiği delmiş fakat dışarı çıkmamıştı. Yani kurşunun üçte biri kemiğin içerisinde üçte ikisi ise kemiğin dışında kalmıştı. Ameliyatta kurşunu damar ve sinirlere hasar vermeden çıkardık. Çocuğumuzda şuanda herhangi kalıcı bir hasar yok. Damar ve sinir yaralanması yok. Ayak fonksiyonları da gayet iyi. Sadece kurşun kemiği delmiş. Gayet başarılı bir operasyonla kızımız kurtuldu. Şuanda sadece takip ve enfeksiyon kontrol amaçlı gözetim altında tutuluyor. Kan değerleri normale döndükten sonra hastamızı taburcu edeceğiz.” Diye belirtti. 

Editör: TE Bilisim