7 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'nin 118 aday adayından birisi olan Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, aday adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aday adaylığını açıklamasından listeler açıklanana kadar hiç şüphesiz adından en çok söz ettiren isim olan ve listede olmaması büyük şaşkınlık yaratan Nihat İnanç, onurlu bir mücadele verdiklerini belirterek, bundan sonra da başı dik bir şekilde bu yolda yürümeye devam ettireceğini belirtti.

TEMAYÜLLERDE ÜST SIRADA YER ALDIM

Bir açıklama yaparak aday adaylığı sürecini değerlendiren Prof. Dr. Nihat İnanç, açıklamasında gerçekleştirilen temeyül yoklamalarında ve STK oylamalarında üst sıralarda yer aldığına vurgu yaparken en fazla seslendirilen isim olduğunu da hatırlattı. Nihat İnanç aday adaylığı süreci ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; "Uzun yıllar yurtiçi ve yurtdışı Üniversitelerde Akademisyen olarak çalıştıktan sonra, 7 yıl Rektör olarak görev yaptığım Muş Alparslan Üniversitesindeki Rektörlük görevimden istifa ederek, AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı oldum. AK Parti Van teşkilatlarının yoğun desteği ile, temâyül yoklamasında ilk sıralarda yer aldım. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının en çok tercih ettiği, Kanaat önderlerinin en fazla işaret ettiği, Değerli Van Halkına yönelik yapılan kamuoyu yoklamalarında en fazla seslendirilen birkaç isim arasında yer aldım. Bu vesile ile yukarıda saydığım tüm paydaşlarımızın, her türlü tercihine saygı duyarak, tamamına bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum." 

 

"NASİP OLMADI..."

Nihat İnanç, yola çıkarkenki amacanın herkesin göğsünü gere gere gurur duyacağı bir vekil olduğunu belirtirken açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; "Sonuçta; Aday Adayları arasından, AK Parti Genel Merkezinin yetkili birimlerinin taktiri ve Başbakan Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun onayı ile AK Parti Van Milletvekilleri Aday listesi belirlendi. Tüm Milletvekili adaylarını tebrik eder, hepsine başarılar dilerim. Saygıdeğer Van Halkı, Amacım; sizleri TBMM'de en iyi şekilde temsil etmek, başınızı önünüze eğdirmeden, göğsünüzü gere gere gurur duyacağınız bir vekil olmaktı. Bilgi ve tecrübelerimi; siyaset kurumu aracılığıyla, başta Van ili, bölgemiz ve ülkemizin kalkınması alanında kullanmak ve sizlerin hizmetine sunmaktı. Ancak nasip olmadı. İnşaallah başka alanlarda bu hizmetlerime devam edeceğim."


"BİZ BU İŞİ SAHADA KAZANDIK!"

Bu süreçte onurlu bir yürüyüşü onurlu bir şekilde bitirdiklerine vurgu yapan İnanç, listede olmamasına rağmen 'biz bu işi sahada kazandık' şeklinde bir değerlendirme yaparken açıklamasına şu sözlerle son verdi; "Milletvekili Aday listesinde yer alamayışımdan dolayı; üzüntü, sitem ve tepkilerini dile getiren herkese teşekkür ederim. Aday Adaylığı süreci sonrasında da devam ettirdiğiniz bu teveccüh; ayaklarımı yerden kesmemiş tam tersine, omuzlarıma binen yükün ağırlığının farkında olarak sorumluluğumu daha da artırmıştır. Sizlerle bir ekip olarak çıkmış olduğumuz yolculuğumuzda, dualarımızla Rabbimizden hep hayırlı olanı istedik. Dolayısıyla bu sonuçta muhakkak ki bir hayr vardır diye düşünüyorum. Üzüntünüze neden olduğum için de hepinizden helallik diliyorum. Allah'a hesap vereceğimiz bilinciyle; hiç kimseye haset etmeden, iftira atmadan, çelme takmadan, dedikodu yapmadan "seviyeli bir kampanya" yaparak, sadece kendimizi ve yapacaklarımızı anlattık. Hep birlikte başladığımız "Onurlu" yürüyüşümüzü, yine "Onurlu" bir şekilde bitirdik. Ve sahada, sizlerle birlikte, biz kazandık. Bundan sonra da, milletimize hizmet yolunda; hep birlikte, başımız dik-alnımız ak bir şekilde yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Bu vesile ile dua ve desteklerinizin devamını bekler, size ve ailenize sağlıklı ve huzurlu günler dilerim. Selam ve Saygılarımla..."

Editör: TE Bilisim