7 Ekim tarihinde yapılması planlanan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimleri ertelendiği bildirildi.

İlk olarak Necdet Takva'nın adaylığını açıkladığı ardından Zahir Kandaşoğlu'nun dahil olduğu Van TSO seçimlerinin yapılan itirazların ardından ertelendiği belirtildi. İlçe seçim kurulu kararı ile 7 Ekim tarihinde yapılması planlanan seçimin 25 Kasım tarihinde yapılacağı belirtildi. Zahir Kandaşoğlu ve ekibinin yaptığı itiraz sonrası İlçe Seçim Kurulu aldığı karar ile seçimi erteledi. Karar bu sabah Kandaşoğlu ve ekibine tebliğ edildi.

Kararın ardından sosyal medyada büyük yankı uyandıran erteleme kararına Van TSO adayı Necdet Takva'dan da yorum geldi. Takva, karar ile ilgili itiraz edeceklerini duyurdu.

 

KARAR TEBLİĞ EDİLDİ

Van TSO başkanlığına aday olan iş adamı Zahir Kandaşoğlu, itirazları sonucu seçimin ertelendiğini söyledi. Kandaşoğlu şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız ile birlikte yapmış olduğumuz itiraz sonuçlandı. Seçim kurulu seçim tarihini 25 kasıma erteledi. Karar bu sabah bize tebliğ edildi.”

 

TAKVA: İTİRAZ EDECEĞİZ

Seçimin ertelenmesine ilişkin konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve başkan adayı Necdet Takva ise, “Biz adalete inanan insanlarız. Alınan kararlar ilgili itirazımız olacak.” dedi.

 

Seçim kararıyla ilgili her iki tarafın yakın zamanda detaylı açıklama yapması bekliyor.

Editör: TE Bilisim