ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ  - Van'da 26 Ocak günü dini nikahlı eşi Kader Özdemir'i 50 bıçak darbesiyle öldüren Halit Çançin iyi hal indiriminden 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Geçtiğimiz Ocak ayının 26’sında Van’ın Edremit İlçesi'ne bağlı Şabaniye Mahallesi'nde imam nikahlı eşi Kader Özdemir’i bıçaklayarak öldüren Halit Çançin’in yargılanmasına devam edildi. Tutuklu yargılanan Çançin iyi halden 25 yıl hapis cezasına çarptırılırken, cezayı az bulan müşteki taraf, ‘Canavarca hisle adam öldürme’ suçundan Çançin’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmasını talep etti.   

 

“BANA TOPSUN DEDİ”

Mahkeme salonunda müdafi ve müşteki avukatları hazır bulunurken, sanık Halit Çançin’de duruşmaya katılarak, savunma yaptı. duruşmayı Yaka Kadın Kooperastifi aktivistleri de izledi. Çançin, yaptığı savunmada, eşi Özdemir ile aile zoruyla evlendirildiğini ifade ederek, “Taktiri ilahi, nasıl olduğunu bilmiyorum. Karşı taraftan özür diliyorum. Zaten istemediğim bir evlilikti. Defalarca gitmesini istedim. Eşim çok üstüme geldi. Erkekliğime laf etti, topsun dedi. Sosyal medyada dekolteli fotoğraflar paylaşıyordu sırf ben bir şey diyeyim diye. O akşam bana bardak fırlattı, ya o bardak gözüme gelseydi, kör olsaydım ne olacaktı. İnanın sayın başkan çok üstüme geldi.” Diye savundu.

 

TAHLİYE TALEP EDİLDİ

Müdafi avukatta yaptığı savunmada, olayın asıl zanlılarının çifti zorla evliliğe iten ailelerin olduğunu ifade ederek, “Olay tamamen toplumun cehaletinden kaynaklandı. Aşiret yapısından dolayı zorla evlilik söz konusu. Müvekkilim durup dururken cinayet işlemedi. Bunun sorumluları aileler. Müvekkilim defalarca eşinin hakaretlerine maruz kaldı.” İfadelerini kullandı. Müdafi avukat, haksız tahrik hükümlerinin incelenmesini ve sanık Çançin’in tahliyesini talep etti.

 

MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Kader Özdemir’in babası ise sanık Çançin’in yalan konuştuğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Müşteki avukat ise haksız tahrikin kesinlikle kabul edilemeyeceğini, sanık Çançin’in,  ‘Nitelikli suç ve canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Cezayı az bulan müşteki taraf, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması için mahkemeye itiraz edeceğini belirtti.

 

İYİ HALDEN 25 YIL CEZA

Mahkeme heyeti, sanık Halit Çançin için müebbet hapis cezasına ve iyi hal indiriminden 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

 

OLAY

Olay, 26 Ocak Edremit İlçesi'ne bağlı Şabaniye Mahallesi'nde meydana geldi. Halit Çançin, sorunlar yaşadığı imam nikahlı eşi Kader Özdemir ile tartıştı. Tartışma sırasında eline aldığı bıçakla eşi Özdemir’i 50 bıçak darbesi ile öldürdü. Çançin eşi Özdemir’i öldürdükten sonra evden ayrıldı. Gürültüyü duyan komşuların haber vermesi üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Kader Özdemir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

POLİSE TESLİM OLDU

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Halit Çançin'in yakalanması için çalışma başlattı. Aynı gün saat 17.00 sıralarında İpekyolu Caddesi üzerinde devriye görevini yapan polisleri gören Halit Çançin, yanlarına giderek, "Ben eşimi bıçaklayarak öldürdüm" dedi. Bunun üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Çançin Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki ifadesinde suçu itiraf eden Çançin, olay günü eşi ile tartıştıklarını anlattı. Eşinin önce boğazını sıktığını, ardından da defalarca bıçakladığını ve evden ayrıldığını söyledi.

 

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Halit Çançin çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

Editör: TE Bilisim