Van’ın Edremit Kaymakamlığı öncülüğünde ‘Kutlu Doğum’ programı düzenlendi.

 

Nur Tatar Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı yoğun ilgi gördü. Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, böylesi etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi ve Edremit Müftülüğü olarak dini programlar yapmayı sürdüreceğiz. Ümmet olarak birleşmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Geçmişte bu coğrafyada Müslümanlar büyük acılar yaşadı. Bizleri acılara boğmak için birileri hep çaba gösterdi. O yüzden bizim ümmet olarak birleşmemiz ve kardeşliğimizi korumamız lazım. Kürt’ü Kürt yapan İslam’dır. Türk’ü Türk yapan İslam’dır. Arap’ı Arap yapan İslam’dır. Çerkez’i Çerkez yapan İslam’dır. İşte bundan dolayı önce dinimize sahip çıkmalıyız. Allah’ın ilk emri ‘Oku’dur. O yüzden okumamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

Halkı İslam’dan uzaklaştırmak isteyenlere de tepki gösteren Kaymakam Çiçekli, “Uyanık olmalıyız. Uyanmalıyız. Bizleri dinden çıkarmak isteyenler olduğunu unutmamalıyız. Peki bize ‘Sizin asıl dininiz Zerdüştlük’tür’ diyenlere sessiz mi kalacaktık? Gençlik merkezlerinde çocuklarımıza farklı fikirler aşılayanlara sessiz mi kalacaktık? Gençleri farklı etkinlikler adı altında İslam’dan uzaklaştırmak isteyenlere karşı suskun mu kalacaktık? Bu tür durumlara elbette sessiz kalamazdık. 15 Temmuz’da darbe yapıldığında sokaklara çıkmasaydık, direnmeseydik, vallahi de Allah bize yardım etmezdi. Ey ümmeti Muhammed; madem bir arada olmamız emredilmiş, madem fitneye karşı uyanık olmamız emredilmiş, öyleyse uyanık olmalıyız. Ben dört yıldır Van’dayım. İnanın burada milletin imanı ile oynandığını gördüm. Ya Rabbim sen bizi Peygamber Efendimizin yolundan gidenlerden eyle” ifadelerini kullandı.

 

Ramazan ayında her akşam Edremit çarşıda dini programların olacağını söyleyen Kaymakam Çiçekli, tüm vatandaşları şimdiden yapılacak olan programlara davet etti.

 

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile çok sayıda vatandaşın katıldığı program, ilahi konserinin ardından sona erdi. 

Editör: TE Bilisim