Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin başkanlığında bakanlık bürokratları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından 6 ocak tarihinde Konya’da açıklanan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Van’a geldi.

 

Program kapsamında Van’a gelen Bakan Yardımcısı Yegin Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde basın açıklaması yaptı. Yegin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli Seferberlik Çağrısı”ndan sonra “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programları kapsamında 81 ili gezdiklerini söyledi.

 

“EN ÖNEMLİ TEŞVİKLERİ HAYATA GEÇİRDİK”

Yegin, “Kurmuş olduğumuz 12 kişilik grup ile her Cuma günü Türkiye’ni bir ilinde program yapıyoruz. Bugün Van’dayız ve bu hafta itibariyle 81 ilimizi tamamlamış olacağız. Bunun yanında Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı üzerine çalışma hayatında hem çalışanı hem de çalışmak isteyeni, iş arayanı ve iş vermek isteyenleri teşvik etmek adına tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdik. Bunları da sahada anlatmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.” İfade etti.

 

YEGİN: CİDDİ BİR İSTİHDAMLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Programın temelinde vatandaşın ayağına giden ve sorunları bire bir dinleyen bir çalışma izlediklerini ifade eden Yegin şöyle devam etti: “Çok ciddi bir istihdam teşviki ile karşı karşıyayız. Çalışmak isteyene ve çalıştırmak isteyene vermiş olduğumuz çok net mesaj şudur. İş başı eğitim programlarımız, mesleki eğitim programlarımız, sigorta ve prim indirimlerimizin yanı sıra 2017 yılına özel olarak diyoruz ki siz bir işe girin çalışın, işveren size maaşınızı versin onun dışındaki vergi ve primler konusunu hiç dert etmeyin. Devlet 2017 yılı boyunca bunu karşılasın diyoruz. Bu çok önemli bir destektir.”

 

“ÇOK KIYMETLİ DESTEKLER VERİLİYOR”

Yapılan teşvikler, prim indirimleri gibi birçok alanda yapılan desteklerden çok istihdamın önemli olduğunu dile getiren Yegin, devletin bunun içinde ciddi adımlar attığını ifade etti. Yegin, “Van ilimiz 23 il arasında Cazibe Merkezi olan illerimizden bir tanesidir. Yatırımcının buraya gelip yatırım yapması için çok kıymetli destekler veriliyor. Yatırımcıya arsa tahsisinden tutun, bina yapımına kadar, uzun vadeli faizsiz destekten tutun da alım garantisine kadar çok ciddi teşvikler var. Yatırımcı işsizlik oranlarımızın biraz daha yüksek olduğu yerlere yatırımcıyı teşvik etmek ve orada meydana gelen yatırım çerçevesinde istihdamı ve iş olanaklarını artırmak var.” Dedi.

 

Bakan Yardımcısı Yegin, daha sonra çalışanlar ile yemekte bir araya geldi. Çalışanların fikirlerinin kendileri için önemli olduğunu kaydeden Yegin, kentte birçok sivil toplum kuruluşu ve işverenleri ziyaret etti.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim