Ak Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, Van’da seçim çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Ak Parti’nin 1’inci sıra adayı olarak hafta sonu yapılacak seçimler öncesi çalışmalarını aralıksız sürdüren Atalay’ın hafta sonu önemli duraklarından birisi de Özalp ve Saray ilçeleri oldu. Başbakan eski yardımcılarından ve AK Parti kurucularından Bülent Arınç’ın da katıldığı bir program ile Özalp ve Saray’a çıkarma yapan Atalay, burada iki ilçe için önemli bir kaynak olan Kapıköy’ün durumunu değerlendirdi. Atalay’ın Kapıköy’ün açılması için büyük çaba verdiklerini ve sonunda geçtiğimiz hafta yeniden geçişlere açtıklarını belirtirken, seçim sonrasında Kapıköy’ün tam anlamıyla transit geçişe açılması noktasında çalışmaların startını vereceklerini belirtti.

 

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Van’a gelen Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte Özalp ve Saray ilçelerini ziyaret eden AK Partili isimler burada düzenlenen ayrı ayrı programlarda vatandaşlar ile buluştu. AK Partililer’in haftasonu çalışmalarındaki ilk durağı Saray ilçesi oldu. Kapıköy’ün de bağlı olduğu ilçede vatandaşlar ile bir araya gelen Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç, Van milletvekili adayı Beşir Atalay, Van milletvekili Burhan Kayatürk ve diğer adaylar burada düzenlenen programda değerlendirmelerde bulundu. Programa ev sahipliği yapan AK Parti Saray ilçe teşkilatı başkanı M. Şerif Çevik toplantıda ilk konuşmayı yaparken, toplantıya katılan tüm Saraylı’lara AK Parti’yi 1 Kasım’da daha güçlü çıkarma çağrısı yaptı. Çevik, konuşmasında baskı ortamının oluşturmasından söz ederken, “Ben kendi çocuğumu bile burada okutamıyorum. Çünkü tehdit ediliyoruz, baskı altındayız. Ama biz yılmayacağız ve baskılara boyun eğmeyeceğiz. HDP bir parti olarak rakibimizdir ve bir yarış yürütüyoruz ama mesele baskı ise biz buna karşıyız. Ne benim ne de ilçe halkımın baskıya boyun eğmeyeceğini bilmeleri gerekiyor. Biz tüm bunlara rağmen 1 Kasım’da yeniden sandık başında olacağız” dedi.

 

“SİZİ TEHDİT EDENİ SİZ DE EDİN”

Atalay seçimlere dair değerlendirmelerini sürdürerek, 1 Kasım seçimleri için de şu ifadeleri kullandı; “Bu seçim seçimlerin seçimidir. Sadece Van’ın değil Ortadoğu’nun kaderinin belirleyeceği bir seçime gidiyoruz. Dolayısıyla Pazar günü verilecek oylar, çok olağanüstü bir değer taşıyor. Biz Van teşkilatı ve adayları olarak çok kapsamlı, çok planlı bir kampanya yürütüyoruz. Üstelik biz bu siyaseti Türkiye’nin her köşesinde yapıyoruz. Olmadığımız hiçbir kent yok. Birisi Türkler adına siyaset yapıyor, birisi Kürtler adına yapıyor, birisi sahillerde bir siyaset yürütüyor. Bunlarla Türkiye nereye gider? Bu yüzden Türkiye’yi birleştiren ve her kesimden destek alan parti AK Parti’dir. Kürtlerin de hakkını biz koruduk ve biz koruyoruz. Bunlar zarar verdiler. Bu 7 Haziran sonuçları da Van’a yakışmıyor. Van bunu haketmiyor. Bakınız Van’da HDP 7 vekil çıkardı. E hani nerdeler? İnsanlara diyoruz Van’ın meselesini kim takip ediyor? AK Parti diyorlar. Burhan bey tek başına Van için koşturuyor. Başka da yok. Diğerleri listeye giriyorlar seçilip gidiyorlar. Van’ın hangi meselesi ile ilgileniyorlar? İşte bu yüzden bu seçim farklı olacak. Biz şunu söylüyoruz. Partimiz Van’a özel bir önem veriyor. Bizi buraya gönderdiler ve dediler ki Van’ı kazanın. O yüzden biz de Van’ın tarihini değiştireceğiz. Bakın elimde Van’a ait ve her ilçe ile ilgili raporlar var. Tüm sektörlerin incelendiği çalışmalar var. Yani aklınıza ne gelirse biz üzerinde çalışıyoruz. Seçimden sonra neler yapılacağı hep planlandı. Ve göreceksiniz buradaki çalışmalar çok farklı olacak. Bu seçim Türkiye seçimi sadece AK Parti değil. O yüzden vebali sizlere yüklüyoruz. Çünkü biz elimizden geleni yaptık ve yapıyoruz.” Dedi.

 

“SANDIĞINIZA SAHİP ÇIKIN”

Çevik’in ardından sahneye Beşir Atalay çıktı. AK Parti Saray ilçe başkanı Çevik’in baskı ile ilgili sözlerini değerlendirerek başlayan Atalay, Saray halkına ve AK Partililere seslenerek; “Şöyle de bir psikoloji var. İşte korku, tehdit gibi şeyler… Sizi tehdit edeni siz de tehdit edin, sizi korkutanı siz de korkutun. Seçim kampanyasında en küçük rahatsızlık verirlerse bizde en büyük rahatsızlığı veririz. Size bunu yapanların sizi sindirmesine izin vermeyin. Bunun tutmayacağını gördük. İnşallah seçimde de sandığa bu baskının etki etmesine izin vermeyeceğiz. Biz halkımızın yanında olacağız. Biz özel bir ekiple sandıkları koruyacağız. Oraya attığınız hiçbir oy heba olmayacak. Bu seçimde AK Parti’nin tek bir oyu bile heba edilemeyecek. Geçen seçimlerde oylar kullanılmış ama ardından bir sürü sahtekarlıklar yapılmış. Ama bu defa bunu yapamayacaklar.” ifadelerini kullanan Atalay, oyları asla heba ettirmeyeceklerini söyledi. Bölgede operasyonların, güvenlik önlemlerinin devam edeceğini anlatan Atalay, sözlerine şöyle devam etti: “Devlet elinden geleni yaptı, sorunları çözmek için her yöntemi kullandı. Onlarda silah bırakma iradesi görürse devlet yine o süreçleri yürütür ama onlar saldırılarını devam ettirirse devlet gerekeni yapacaktır. Vatandaşlarımızın huzurlu yaşayacağı ortam sağlanana kadar devlet buna devam edecek. Başka yöntemlerle terörü bitirmek için çaba gösterdik ama onlar sürece ihanet etti.  

 

KAPIKÖY’DE ÇALIŞMALAR BİTMEYCEK!

Toplantıya katılan eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, gelecek hafta yapılacak seçimin Türkiye'nin değil Ortadoğu’nun kaderini belirleyeceğini dile getirdi. PKK tarafından gümrük personellerinin kaçırması nedeniyle kapanan sınır kapısının yeniden açıldığını belirten Atalay, "Ben Van’a geldiğimde Van TSO yetkilileri şunu dedi: ‘Aman ha kapıyı açtırın, Ticaret bitiyor’ dedi. Ben de onlara dedim ki ‘Tamam açarız, bu hükümetin görevidir. Ama bu niye kapandı? Siz bir cümle de bununla ilgili söyleyin. Van halkına deyin ki bu kapıyı şunlar kapandı. Sadece hükümetten beklenti yetmez. Neyse, konuyu Başbakanımıza ilettik ve geçen hafta kapıyı açtırdık. Ancak kapının genişlemesi gerekiyor. TOBB burayı modern hale getirecek. İran tarafındaki yolu biz yapacağız. İnşallah seçimin ardından ilk işlerimizden biri kapıların modernizasyonu olacak. Çok geçmeden bu kapıyı TIR trafiğine açacağız ve bundan Saray ilçesi çok etkilenecek." Arınç ve Atalay, toplantının ardından ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti.


ŞEHRİVAN SEÇİM – VEYSEL İZGİ

Editör: TE Bilisim