ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Türkiye ve dünyada önemli bir yere sahip olan Aslı Börek Cafe firması Van’da şube açtı. Aslı Börek Cafe Van’daki şubesi ile 121’inci şubesini hizmete açmış oldu.

 

Geleneksel Türk lezzetlerinin adresi Aslı Börek Cafe, 121. Şubesini Van'da hizmete açtı. Aslı Cafeye has nefis su böreğinden şerbetli tatlılara, sabah kahvaltısından geniş cafe menüsüne kadar misafirlerine hizmet verecek. Maraş Caddesi üzerinde hizmete açılan ve üç kattan oluşan ilimizin her noktasından rahatlıkla ulaşabilen yürüyüş mesafesinde bulunan geniş ferah mekanıyla 7'den 70'e herkesin damak zevkine hitap ederek vazgeçilmez adresi olacak.

 

Açılışa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van TSO Başkan Yardımcısı Faruk Biner, TOS Genel Sekreteri Ramazan Temizel, TSO Yönetim Üyesi Metin Abi, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

YÜCEL: 20 YILLIK BİR FİRMAYIZ

Açılış sonrası açıklama yapan Aslı Börek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Salman Yücel, "Aslı Börek 20 yıllık bir firmadır. İstanbul Göztepe'de kuruldu. Şu anda 120 şubesi ve bin 500 çalışanı ile İstanbul, Dudullu Organize Sanayi'de 15 bin metre kare kapalı alanı, 5 bin metrekare açık alanı ile Avrupa'nın en büyük unlu mamuller fabrikasında üretim yapıyor. Van'a açtığımız cafemizle 121. Firmamızı açmış olduk. Van'la birlikte zincirimize bir halka daha eklemiş bulunmaktayız" dedi.

 

 

MAKİNE DEĞMEDEN ÜRETİM YAPILIYOR

Aslı Böreğin diğer markalara göre en büyük özelliği geleneksel tarzda üretim yaptığını anlatan Yücel, "Majör yani lokomotif ürünümüz su böreğidir. Su böreğimiz hanımlarımızın ellerinde açılıyor. Halis tereyağı kullanılıyor. İçinde kullanılan peynir doğal inek sütünden üretilen peynirdir. Böreğimizin yapılışı makinalarda açılan yufkalarla değil el emeğiyle elde açılan yufkalarla yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

 

13 DÜNYA ÜLKESİNE İHRACAT

Aslı Börek'in 13 ülkeye ihracat yaptığını anlatan Yücel, "Bunların arasında Doğu'da Çin'den Batı'da Amerika'ya kadar uzanan bir ağımız var. Son zamanlarda Avrupa'da, Viyana'da, Irak'ta ve bir aya kadar kısmetse Mekke ve Cidde'de mağazalarımızı açıyoruz. Türkiye'nin doğusuna Van'a ve buraya birkaç saat uzaklıktaki Batman'a bu ay içerisinde açılışlarımızı yaptık. Biz ürünlerimizi güzel bir şekilde üretip gönderiyoruz. Geriye kalan artık bayilerimizin bu ürünleri gelen misafirlerimize güzel bir şekilde servis yapması kalıyor. Bu şekilde devamlılığın sağlanması gerekiyor. Burada da top iş ortaklarımıza düşüyor. Biz kendilerine ortaklarımız diyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

“VAN’DA 45 KİŞİ İSTİHDAM EDECEĞİZ”

Ali Salman Yücel, "Van'da 24 saat çalışmayı planlıyoruz. Şu an itibariyle 35 kişi istihdam ediliyor. Bayramdan sonra bu sayı 45'e çıkarılacak. İkinci mağaza arayışlarımız sürüyor. Halkımız ürünlerimize ilgi gösteriyor bizde ürünlerimize çok güveniyoruz. İnşallah ikinci mağaza ile devam edeceğiz" dedi.

 

 

IRTAK: BÜYÜK İLGİ GÖRDÜK

Aslı Börek Van Şube işletme ortağı Nezir Irtak ise, "Ben Aslı Böreğe teşekkür ediyorum. Böyle bir yatırımı Van'a kazandırdılar. Türkiye ve Dünya genelinde büyük üne sahip markanın Van'a gelmesi büyük bir önem taşıyor. Geliş gidişlerimizin ve planlamalarımızın ardından böyle bir yeri açtık. Van'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Açılışın ardından çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Halkımız tarafından çok büyük bir ilgi ile karşılaştık. Farklı bir konsept oluşturmaya çalıştık. Bu sektörde bunu yapmamızda tuttu.” Dedi.

 

 

“GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Personel ve şu hakkında da bilgiler veren Irtak son olarak şunları kaydetti: “Şu ana kadar 35 personel ile işe başladık. Ancak personel sayımızı en kısa sürede arttırmayı düşünüyoruz. Muhtemelen bayram sonrası bu sayıyı 45'e çıkaracağız. Şubemiz Türkiye'nin sayılı şubelerinden bir tanesidir. Büyüklük olarak Türkiye'nin ilk 10 şubesi içerisinde yer alıyor. İnşallah bizde Aslı Börek ailesi ile beraber daha güzel işlere imza atacağız. Van'ımıza ve hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: TE Bilisim