ŞEHRİVAN SPOR: MENDUH ÇALIŞKAN - Toplantının yapılmamasından dolayı Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy tarafından yazılı bir açıklama yayınlandı.

 

Yayınlana açıklama da ilk olarak, “Her Salı günü camiamızı bilgilendirme adına yaptığımız basın toplantımızı Çarşamba günü maçımız olduğundan ve Salı günü seyahat edeceğimizden dolayı karşılıklı olarak gerçekleştiremeyeceğiz. Camiamızın bilgi alma hakkına saygı duyarak bu hafta ki açıklamamızı yazılı olarak yapmak zorunluluğu doğmuştur.” Denildi.

 

“PSİKOLOJİK AÇIDAN ÖNEMLİ BİR MAÇTI”

Altunsoy tarafından yapılan değerlendirme de Kozan Belediyespor maçıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Hafta sonu oynadığımız Kozan Belediyespor müsabakası bizleri psikolojik açıdan çok ilgilendiren bir müsabakaydı. Şöyle ki; rakibimiz bizden önceki maçını 3-1 gibi net bir skorla kazanmış ve bizim deplasmanımıza üç puan parolası ile hazırlanıp geldiğini biliyorduk. Biz ise takım olarak son maçımızda deplasmanda iyi oyun ortaya koyamayarak mağlup olduk ve bunun sıkıntısını üzerimizden atmamız gerekiyordu. Maçtan önce yağan yağmur, aynı hafta da oynanacak üç önemli maç olması ve maçın Cumartesi günü olması bizleri düşündüren konulardı. Hafta içerisinde futbolcularımızla yaptığımız toplantılarda maçın önemini anlatırken bunları da vurguladık. Taraftarımızın verdiği destek Cumartesi günü olmasına rağmen bizleri son derece mutlu etmiştir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

 

ALTUNSOY: FİNAL PASLARINI İYİ YAPAMADIK

Müsabaka hakkında değerlendirme yapan Altunsoy, “Müsabakanın ilk 30 dakikası denk kuvvetler şeklinde geçmiş olup pozisyon kısırlığı yaşanmıştır. Daha sonraki zaman diliminde rakip üzerine kurduğumuz baskı sonucu rakip takım on kişi kalmış ve bu bize ciddi bir avantaj oluşturmuştur. İkinci yarıda golü bulan takımımız karşısında rakip takımın çok adamla hücum etme isteğine karşı rakip savunma açıklar vermiş ve biz bu bulduğumuz fırsatlarda final paslarını iyi değerlendiremediğimiz için kendimizi ve tribünleri rahatlatacak gol ve golleri bulamadık. Rakip takıma uzaktan bir şut ve kenar atıştan yarattığı karambol pozisyonunun dışında pozisyon vermedik.” Şeklinde konuştu.

 

“KÜÇÜMSEYİCİ YORUMLAR YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

Alınan 3 puanın önemli olduğunu dile getiren Altunsoy açıklamasına şöyle devam etti: “Sezon başında bütün planlarını üst sıralarda olmak adına yapmış olan Kozan Belediyespor takımından alınan üç puan değerli bir üç puandır. Bunu küçümsemek veya oyuncularımın üzerinde ki baskıyı hmeden bu güzel galibiyeti küçümseyici yorumlar yapmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Her takımın kendisine göre artı ve eksileri mevcuttur. Biz takımımızın artılarını ortaya çıkarmaya çalışırken eksilerini de gidermeye çalışıyoruz. Sezona başlama zamanından bu güne kadar geçen süreyi geniş olarak düşündüğümüz de bu gün için puan açısından gelinen nokta eleştiriyi değil övgüyü hak etmektedir. Yanlışımız hatalarımız yok demiyoruz. Ama iyi niyetimizle ortaya bir şeyler çıkarmaya çalışırken tek amacımız oluyor o da Van Belediyespor’un üst sıralarda bulunmasını sağlamaktır. Gurubumuzda bulunan tüm takımlara il ilçe ayrımı yapmadan son derece saygı duymaktayız. Hedefimizi yakalamaya çalışırken birey olarak kimseyi mutlu etmenin peşinde olamayız, mutlu etmek istediğimiz kitle büyük Vanspor camiasıdır.”

 

ALTUNSOY: PUANLARLA DÖNMEK İSTİYORUZ

Sancaktepe ve Beylerbeyi maçı içinde değerlendirmelerde bulunan Altunsoy, “Çarşamba günü İstanbul da gurubun lideri Sancaktepe Belediyespor ile oynayacağımız müsabakaya zorlu şartlar altında hazırlanmaktayız. Tüm bölgeyi etkileyen doğalgaz kesintisi bizlerin de planlarının bozulmasına neden olmuştur. Tesisin ısınma problemi, duş problemi, beslenme problemleri bu süreçte karşımıza çıkmış ve yönetim kurulumuz ile sportif direktörümüzün çabaları bu sorunların bir kısmı halledilerek bu maça hazırlanılmıştır. Amacımız liderden de puanlarla dönmek olacaktır. Bu müsabakayı oynarken Pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız. Beylerbeyi maçını da göz ardı etmiyoruz. İki maçı bir konsepte düşünüyoruz. Sancaktepe maçında Gürol kart cezalısı olduğu için Mertgül sakatlığından dolayı görev alamayacaktır. Ayrıca sakatlıktan çıkıp takım antrenmanlarına katılan ama henüz hazır görmediğimiz Rıdvan, Ali İhsan’da bu müsabaka da olmayacaklardır.” İfadelerini kullandı.

 

“GERÇEKÇİ OLMAK EN GEÇERLİ OLANIDIR”

Altunsoy açıklamasının devamında son olarak şu ifadelere yer verdi: “Çok değerli basın mensupları ve ilimizin futbolseverleri. Van Büyükşehir Belediyespor’un başarılı olması için çaba sarf eden bir yönetim kurulu, teknik heyeti ve güçleri oranında bu takımı sırtlayıp üst sıralara taşımaya çalışan iyi niyetli bir oyuncu gurubu var. Gelin bu ekibe destek verin. Eleştirmek, konuşmak, yazmak bizim işimizde en kolay yoldur. Kişiler kendi beklentilerini yazıya dökerek kitlelere yön vermeye çalışırken somut olayları değerlendirmeli, yanlış gözlemler yapmamalı ve özellikle de kendi bireysel isteklerinde diretmemelidir. Gerçekçi olmak olayları ona göre yorumlamak en geçerli olanıdır.”

Editör: TE Bilisim