Ak Parti Van Milletvekili aday adayı Kerem Altun, yazılı bir açıklama yaptı. Van’ın sosyal, kültürel, ekonomik sorunlarını bilen tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Altun, “Dünden daha güçlü, daha kararlıyız. Teşkilatlarımızla seçime hazır bir kadroyuz. Bütün engellemelere rağmen, Van’ımızı sosyal ve ekonomik anlamda yaşanmaya değer, hep birlikte yaşama sevincimizi ve umudumuzu ileriye taşıyacak enerjiye heyecana ve iradeye sahibiz.” İfadelerine yer verdi.

 

24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlerde Ak Parti’de aday olmak isteyen isimlerden Kerem Altun yazılı bir açıklama yaptı. Altun açıklamasında, 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılacağını belirtti. Altun yaptığı açıklamada, “Bu seçimin,  geçmişten günümüze derinleşerek taşınan, siyasal, etnik, kültürel, sosyolojik ve psikolojik boyutuyla karşımızda duran, toplumsal hafızaya adeta kazınmış, sancılı sorunların hak ve adalet temelli nihai çözümü ile sosyal restorasyonun sağlanması, devletle millet arasında örülen duvarların yıkılması sosyal refah ve bölgesel ekonomik kalkınma açısından ön açıcı bir fırsat olmasını diliyorum.” Dedi.

 

“ARTIK YERİ VE ZAMANI GELMİŞ”

 

Altun, Ak Parti iktidarı döneminde elde edilen kazanımların, zamanın ruhuna uygun, Türk ve Kürtlerin gönül ve ruh dünyasına hitap eden, siyaset zeminini güçlendirdiğini ifade ederek, “Birlik ve beraberliğin zihinsel iklimini oluşturan, diyalog ve barış çabalarını heba etmemeliyiz. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Artık yeri ve zamanı gelmiş, bu yakıcı soruna, anayasal vatandaşlık çerçevesinde neşter vurulmazsa, iç ve dış dinamiklerin, karanlık güçlerin maniple etmesiyle zaman içinde daha karmaşık, daha kabul edilemez bir şekilde karşımıza çıkacaktır. Bu gün ülkemiz artık döndürülemez biçimde ileri demokrasi istikametinde ilerlemektedir.” Diye belirtti.

 

“TOPLUMLARIN DOĞAL DENGELERİ ILIMLILIKTIR”

 

Altun açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Nihai çözüm konusunda belirsizliklerin, endişelerin, şüphelerin, güvensizliğin, net ve berrak olmayan zihinlerin bir tarafa bırakılarak sağduyuyla, cesaretle alınacak risk, Türkiye toplumunun, birliği, beraberliği, bekası ve kardeşlik hukukunun tesisi açısından, ertelenemez görmezlikten gelinemez. Ak Parti iktidarı döneminde ülkemiz; Kürt sorunuyla yüzleşmekten kaçınmadı. Sorun her platformda özgürce konuşulup tartışıldı. Artık ülkemizde kimlik dayatan, imtiyazlı vatandaşı tanımlayan, vatandaşların kökeni ile inancıyla, dünya görüşüyle uğraşan bir devlet yoktur. Artık vatandaşlarının ihtiyaçlarına, taleplerine, çığlığına, feryadına kulak tıkayan, vatandaşını asimile eden, ihtiyaçlarını inkâr eden bir devlet anlayışı yoktur. Tarihte Kürt Sorunu, devlet için ayrı toplumun farklı siyasi partileri için ayrı, aydınlar için ayrı, hatta Kürtlerin kendi içinde bile farklı ayrı niteliklere sahip bir sorun olarak algılandı. Ama hiç kimsenin görmezden gelemediği bir sorun olarak bu günlere taşındı. Dünyanın hiçbir yerinde, tarih boyunca insanlar mecbur kalmadıkça, ekstreme kaymamışlardır. Toplumların doğal dengeleri ılımlılıktır.”

 

“HERKESE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

 

Altun toplumsal barışın tesisi için sorunun taraflarca birbirleriyle konuşmalarının sağlanması amacıyla çözüm dilinin oluşturulmasında herkese büyük iş düştüğünü kaydederek, “Kahır ekseriyetle bölge halkı, AK Parti iktidarı tarafından atılan ve Türkiye’de demokratik bir ortamın doğmasına vesile olmuş, sivil toplumun kendisini ifade ettiği demokratikleşme zeminini baltalayan ve kendisine karanlık bir gelecek hazırlamaya çalışan iç ve dış dinamiklerin farkındadır. Kürt halkı dayatılmış çaresizlik karşısında, artık ortak bir Kürt aklı selimin oluşmasını beklemektedir. Sizlere ana hatlarıyla anlatmaya çalıştığım tablo karşısında, 2018 Milletvekili Genel seçimlerinde, çocuklarımızın kendilerini korkusuzca ifade edebilecekleri bir dünyada, insanca yaşayabilecekleri bir ortamın hazırlanmasında Van’ımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmek üzere Ak Parti de Aday Aday’ı olmaya karar verdim. Van’ımız için her anlamda atılım dönemi olan 2007- 2011 yılları arasında hemşerilerimizce tevdi edilen temsiliyet görevini TBMM’de şerefle yerine getirmeye gayret ettim.” Şeklinde konuştu.

 

“GÖNÜLLER YARALI İSE ORADA GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ ÇIKMAZ”

 

Altun açıklamasının devamında şunları söyledi: “Hz. Peygamberin son Veda Hutbesinde ‘Kavimlerin ve ten renklerinin birbirleri üzerinde üstünlükleri yoktur.’’ Bu değişmez ölçü, bu eskimez hakikat, modern dünyanın bugün hala kavramakta güçlük çektiği temel bir adalet ilkesinden ayrılmadık. Bu topraklarda yaşayan herkese, başta kimlik ve kültürel haklar olmak üzere, anayasal vatandaşlık gibi tam demokrasiyle, temel hak ve özgürlüklerin kapısını araladık. Halkımızın talepleri, ihtiyaçları ne ise, biz ona kulak verdik. Bu güne kadar çekilen acıların, yaşanan mağduriyetlerin, adil ve insani olmayan uygulamaların doğurduğu gönül yarasını, göz önüne alarak, toplumsal vicdanın harekete geçmesine çalıştık. Şuna inandık, gönüller yaralı ise kalpler birbirine karşı kas katı kesilmişse, orada gönül birlikteliği çıkmaz.”

 

“YENİ TÜRKİYE HEDEFİNE DOĞRU GİDİYORUZ”

 

Van’ın sosyal, kültürel, ekonomik sorunlarını bilen tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Altun, “Dünden daha güçlü, daha kararlıyız. Teşkilatlarımızla seçime hazır bir kadroyuz. Bütün engellemelere rağmen, Van’ımızı sosyal ve ekonomik anlamda yaşanmaya değer, hep birlikte yaşama sevincimizi ve umudumuzu ileriye taşıyacak enerjiye heyecana ve iradeye sahibiz. Unutmamamız gerekir ki, aynı geminin içindeyiz ve aynı istikamete, aynı limana ve yeni Türkiye hedefine doğru gidiyoruz. Dışlamadan, ayırt etmeden, ötelemeden, ötekileştirmeden geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.” Diye konuştu. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim