Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadetin Aydın, Van’da parti teşkilatları ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Aydın ardından bu toplantının içeriği ve teşkilat içerisindeki eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu. Aydın geçtiğimiz günlerde partiyle ilgili sert eleştirilerde bulunan Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban’a hitaben “O kişiler görevden alınır” dedi.

 

Teşkilat istişare toplantısı için Van’a gelen Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadetin Aydın, Ak Parti Van İl Başkanlığında basın toplantısı yaptı. Teşkilatların dinamik yapılar olduğunu ifade eden Aydın, teşkilatlar içinde eleştirilerin olabileceğini ifade etti. Aydın, “Bu sorular dile getirilir ve teşkilatta yetkili muhataplarda bunlara ilişkin cevaplar verir, çözüm yolları önerilir. Ama her teşkilatın, her kurumun kurumsal kimliği içerisinde birde disiplinize edilmiş bir yapısı olur. Her hangi bir teşkilat mensubu kardeşimizin disiplinsiz, parti disipline uymayan tavır ve davranışlar olduğu zaman o zaman da parti gereğini yapar. O arkadaş ile yollar ayrılır.” Dedi.

 

AYDIN: VAN YAŞANABİLİR BİR İLDİR

Aydın basın toplantısında yaptığı açıklamada ilk olarak şunları söyledi: “Bugün sabah ilk uçakla Ankara’dan güzel Van ilimize geldik. Ben sıklıkla Van’a geliyorum. Sizlere de toplantı da bahsetmiş olduğum gibi 1992-94 yıllarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmış birisi olarak Van’ı ilk gördüğüm günden bu yana bir muhabbetle bakıyorum. İnsanıyla, coğrafyasıyla çok şirin ve yaşanabilir bir il olarak görüyoruz.”

 

“VAN’DA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTIK”

Van’da Ak Parti teşkilatları ile istişarelerde bulunduklarını ifade eden Aydın, “Teşkilat faaliyetleri ile ilgili olarak zaman zaman geliyoruz. Çeşitli istişarelerden ve değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bunlar iyi de oluyor. Sorunlar ve sorular varsa bunları yerinde dinleme ve değerlendirme imkânı bulabiliyoruz. Bugün de yine istişare mahiyet de bütün teşkilatlarımızın katılımıyla bir toplantı yaptık. Soru ve cevapların olduğu eleştirilerin ve fikirlerin ortaya koyulduğu güzel bir toplantı yaptık.” Dedi.

 

AYDIN: O ARKADAŞ İLE YOLLAR AYRILIR

Teşkilatlarda eleştirilerin olabileceğini kaydeden Aydın, geçtiğimiz günlerde partiye yönelik sert eleştirilerde bulunan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban’a hitaben, “O arkadaş ile yollar ayrılır” dedi. Aydın şöyle devam etti: “Elbette ki teşkilatlar dinamik yapılardır. İçerisinde zaman zaman eleştiriler ve öneriler olabilir. Bu sorular dile getirilir ve teşkilatta yetkili muhataplarda bunlara ilişkin cevaplar verir, çözüm yolları önerilir. Ama her teşkilatın, her kurumun kurumsal kimliği içerisinde birde disiplinize edilmiş bir yapısı olur. Bu siyasi hareketin de bir disiplin dahilinde çalışması, faaliyetlerini yürütmesi beklenen bir şeydir. Her hangi bir teşkilat mensubu kardeşimizin disiplinsiz, parti disipline uymayan tavır ve davranışlar olduğu zaman o zaman da parti gereğini yapar. O arkadaş ile yollar ayrılır.”

 

“İDDİANIZ İFTİRA NİTELİĞİNDEYSE ONU KANITLAMANIZ GEREKİR”

Van’daki teşkilatların eskisinden daha iyi çalıştığını dile getiren Aydın, “Van teşkilatımız kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademe yönetimiyle, ilçeleriyle her zamankinden çok daha verimli ve her zamankinden daha fazla çalışma azmiyle yol almaya devam ediyor. Sizlerde biliyorsunuz ki görünürde olan, göz önünde olan insanlara ilişkin eleştirilerde o denli sert ve acımasız olur. Örneğin biz teşkilat mensupları olarak sürekli yapılan eleştiri, yapılan yorumları değerlendiriyor ve muhataplarımızı dinlemeye çalışıyoruz. Öyle iddialar ortaya getiriliyor ki. Bir insanınız kuşkusuz soru sorma hakkı vardır. Ama bir insanın bir başkasına adı geçen kimselere iftira atma hakkı olamaz. Eğer ki bir iddianız iftira niteliğindeyse onu kanıtlamanız gerekir. Kanıtlayamazsınız müfteri durumuna düşersiniz.” Şeklinde konuştu.

 

AYDIN: AK PARTİ TEŞKİLATLARI YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Aydın son olarak şunları söyledi: “Çoğunlukla sosyal medya da sahte hesapta Ak Parti ve teşkilatları yıpratılmaya çalışılmaktadır. Kimileri bunu bilinçli yapıyordur ama kimleri ise buna gafleti ile aracılık etmektedirler. Biz bunların yanlışlığını dile getirerek bunlardan uzak durulması noktasında teşkilatlarımızı ikaz ettik. Birlik ve beraberlik içerisinde memleketimize güzel hizmetlerde bulunmak, koşmak, yerel ve genel sorunları çözüme kavuşturmak gibi ulvi bir işle uğraşmalarının daha iyi olduğunu kendilerine hatırlattık. Bu çerçeve de bugün buraya geldik. Yine gelmeye devam edeceğiz. Bir seyahati böylece tamamlamış bulunuyoruz.”


ŞEHRİVAN SİYASET: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim